“In prezent promovarea comertului exterior si a investitiilor straine ale Romaniei se efectueaza prin institutii diferite, motiv pentru care aceste activitati nu au o abordare unitara care sa permit fructificarea potentialului economic al Romaniei”, arata un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului Economiei, potrivitMediafax.

Intre motivele care au stat la baza acestui proiect sunt necesitatea definirii si implementarii strategiilor sectoriale de catre Ministerul Economiei, precum si necesitatea cresterii eficientei in alocarea fondurilor de la buget si a atragerii de investitii straine ca fiind de prioritate majora pentru Romania.

“Se impune luarea de masuri in regim de urgenta in vederea crearii premiselor de dezvoltare a acestora, cu atat mai mult cu cat investitiile influenteaza PIB-ul. Totodata se impune o analiza structurala a investitiilor straine, analiza care nu poate fi realizata decat de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri avand in vedere atributiile in domeniile de mediu de afaceri, politica industriala si comert exterior aflate in aria sa de competenta”, se arata in Nota de fundamentare a proiectului.