PNL a primit, in luna februarie, 532.453 de lei, echivalentul a 18 masini Logan, in timp ce PSD a primit, de la bugetul de stat, 444.599 de lei, bani cu care social-democrati ar fi putut cumpara 15 masini Logan, conform Mediafax.

La randul sau, partidul lui Gabriel Oprea, UNPR, a primit 207.153 de lei, echivalentul a 7 masini Logan.

Potrivit AEP, subventia acordata Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor de peste 43.000 de lei, a fost amanata, iar cea acordata PNTCD, de aproape 4.000 de lei, a fost suspendata.

Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor va putea primi subventia de la bugetul de stat, doar dupa depunerea declaratiei privind cuantumurile totale ale veniturilor obtinute in anul precedent din activitatile prevazute la art. 24, defalcate pe fiecare tip de activitate si sursa, potrivit comunicatului AEP.

Subventia lunara acordata Partidului National Taranesc Crestin Democrat a fost suspendata prin Decizia presedintelui AEP nr. 4 din 19.01.2016 si va fi pastrata in suma de mandat potrivit prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicata.

Citeste si:

Potrivit articolul 24, alineatul 5 din din Legea nr. 334/2006, “pe durata suspendarii temporare a subventiei, aceasta este pastrata de catre Autoritatea Electorala Permanenta in sume de mandat, pana la pronuntarea definitiva a instantei, acestea nefacand obiectul rambursarii la sfarsitul anului la bugetul de stat”.

75% din subventii sunt acordate partidelor, proportional cu numarul de voturi primite la alegerile parlamentare, respectiv media voturilor valabil exprimate pentru Camera Deputatilor si Senat, daca au realizat pragul electoral, mai arata legea privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

De asemenea, potrivit legislatiei, 25% din bugetul anual acordat partidelor politice sunt impartite formtiunilor, proportional cu numarul de voturi valabil exprimate, primite la alegerile locale pentru alegerea consilierilor judeteni si consilierilor din cadrul municipiului Bucuresti, daca au obtinut cel putin 50 de mandate de consilier judetean si de consilier din cadrul municipiului Bucuresti.

Pentru partidele politice care promoveaza femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocata de la bugetul de stat va fi majorata proportional cu numarul mandatelor obtinute in alegeri de candidatii femei.
Suma alocata anual partidelor nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevazute in bugetul de stat.

Sursa foto: Mediafax Foto