Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comert, a avansat in martie cu 8,3% fata de aceeasi luna din 2015, ritm usor mai temperat comparativ cu cel din februarie, crestere sustinuta de comertul cu masini, echipamente si alimente, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS), transmite News.ro.

In februarie, afacerile din comertul cu ridicata au crescut anual cu 8,7%, impulsionate de comertul cu masini.

Cumulat pe primele trei luni, afacerile din comertul cu ridicata au crescut cu 6,9% fata de primul trimestru al anului trecut.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat, in martie 2016, in comertul cu ridicata de masini, echipamente si furnituri, sector in care afacerile au fost mai mari cu 24,3% fata de aceeasi perioada din 2015, potrivit datelor INS.

Comertul en gros cu produse agricole si animale vii a avansat in martie cu 13,9%, iar afacerile cu produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 13,3%.
Statisticile nu includ comertul dintre firme cu autovehicule si motociclete.

Clientii Lidl din patru orase...

Comertul cu ridicata este practicat in special de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari, pe care le revand in cantitati mai mici altor comercianti sau clienti finali.

Anul trecut, comertul en gros a inregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, in special ca urmare a cresterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice si de telecomunicatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Perchezitii intr-un dosar international privind importuri de masini