Topul harniciei in industrie. In ce domenii a crescut cel mai mult productia in primele patru luni din 2016

Dintr-un total de 26 de ramuri industriale monitorizate de Institutul National de Statistica (INS), in 13 sectoare a crescut productia industriala in primele patru luni din acest an fata de perioada similara din 2015, in alte doua a stagnat, iar in ale 11 productia a scazut, scrie Adevarul Financiar.

In topul cresterilor se regasesc sase sectoare unde avansul productiei a fost cu doua cifre (peste 10%). De departe, topul este dominat de sectorul fabricarii produselor din tutun, cu un plusd al productiei de 45,9%, urmat de sectorul in care se fabrica produse din minerale nemetalice (+26,2%), apoi de confectiile metalice (+17,9%) si de industria hartiei (+17,3%).

La limita stagnarii s-au situat prelucrarea lemnului si fabricarea altor mijloace de transport, unde productia a avansat doar cu 0,8%. La scaderi, patru sectoare au consemnat maxime cu doua cifre: serviciile anexe extractiei (-44,4%), fabricarea calculatoarelor (-25,6%), industria chimica (-11,1%) si extractia carbunelui (-10,6%).

Cresterea cererii de consum isi spune cuvantul

Ce au in comun sectoarele cu cele mai mari cresteri ale productiei? In primul rand faptul ca aici se fabrica produse specifice consumului populatiei (tutun, gresie, faianta, confectii metalice, hartie sau echipamente electrice).

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
O firmă românescă produce kituri de lămpi UVC împotriva virusurilor
Compania românescă Blue...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: graja / Shutterstock Happy Together / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri