Eurostat: Romania a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana

Romania a inregistrat in primul trimestru cea mai mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana, de 10,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce la nivelul Uniunii Europene avansul a fost de 1,7%, potrivit datelor publicate vineri de biroul de statistica Eurostat.

Costurile orare cu forta de munca au doua componente, costurile salariale si cele non-salariale. In Romania, costurile salariale au avansat cu 10,4%, iar cele non-salariale cu 10,3%, scrie News.ro. Cresteri mari ale costurilor orare cu forta de munca au mai avut loc in primul trimestru in Bulgaria (+7,7%), Estonia (+6,9%), Lituania (+6,1%) si Letonia (+4,7%).

Scaderi au fost consemnate in Italia (-1,5%) si Cipru (-0,3%), potrivit Eurostat. La nivelul zonei euro, costurile orare cu forta de munca au avansat in acelasi ritm cu cele din UE, cu 1,5%. In ultimul trimestru al anului trecut, aceste costuri au crescut cu 1,3% in zona euro si cu 2% in Uniunea Europeana.

Sursa foto: tanatat / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri