Guvernul lui Dacian Ciolos si-a asumat, inca de la instalare, elaborarea strategiei de dezvoltare a Romaniei . "Un plan de investitii pentru urmatorii 10 ani, avand consensul intregii clasei politice" este lucrul pe care Cabinetul Ciolos se angaja sa il realizeze in programul de guvernare, conform News.ro

Strategia ”Romania competitiva” a fost elaborata de catre Guvern cu sprijinul oferit de catre Academia Romana si Banca Nationala a Romaniei. Rezultatul acestei colaborari va fi supus dezbaterii publice in cadrul unui eveniment ce va avea loc, la Palatul Parlamentului, sub patronajul presedintelui Klaus Iohannis.

Alaturi de presedinte si de primul-ministru Dacian Ciolos, vor mai lua cuvantul:
- vicepremierul Costin Borc,
- ministrul Mediului Cristiana Palmer
- guvernatorul BNR Mugur Isarescu
- economistul-sef a BNR Valentin Lazea
- presedintele Academiei Romane Ionel Valentin Vlad

Citeste si:

”Evenimentul de lansare va fi urmat de o serie de consultari publice care isi propun imbunatatirea documentului initial in vederea obtinerii consensului societal asupra ariilor prioritare si a masurilor concrete care trebuie intreprinse in vederea atingerii obiectivului de crestere economica sustenabila”, a anuntat Guvernul.

Lansarea documentului va avea loc la o zi dupa ce Klaus Iohannis a anuntat, la finalul consultarilor cu liderii partidelor politice parlamentare, ca a obtinut sprijinul acestora pentru elaborarea unui proiect de tara in cadrul unui grup de lucru ce va functiona pe langa Administratia Prezidentiala.

"Este nevoie de un nou proiect de tara pentru Romania, pentru Romania viitorului in UE. Acesta a fost mesajul meu catre liderii cu care m-am intalnit azi. Toti au fost de acord sa participe la elaborarea acestui nou proiect de tara, un proiect post-aderare, care vine la 10 ani de cand Romania a devenit membra a UE", a spus Iohannis, la finalul consultarilor care au durat aproximativ o ora si jumatate.

Seful statului a aratat ca discutia avuta luni cu liderii partidelor parlamentare, cu premierul Dacian Ciolos si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu a fost "constructiva", iar toti liderii politici prezenti si-au asumat acest proiect propus de el. "Acest proiect poate sa devina functional numai in situatia in care este adoptat, aprobat, sustinut consensual. Din pacate, in Romania am avut destul de multe asa numite proiecte de tara, strategii, care nu au fost nici implementate, nici nu au danuit, pentru ca a lipsit consensul politic", a continuat Iohannis.

Sursa foto: agerpresfoto