Beneficiile sociale sunt acordate prin intermediul unei proceduri ce trebuie schimbata, pentru ca in prezent sunt multe abuzuri si situatii paradoxale, cum ar fi cazul unor persoane nevazatoare care au permis de conducere, a declarat, la Forumul Administratiei Publice Locale, ministrul Muncii, Dragos Pislaru. Acesta a declarat ca " dupa ce ca nu avem bani, cei pe care ii avem ii cheltuim prost", conform News.ro

“Interesul este de a putea avea o imagine asupra platilor. As vrea sa ridic alta problema: vreau sa intelegem ca procedura prin care stabilim indemnizatiile si prestatiile trebuie schimbata. Avem 5,4 milioane de persoane care primesc indemnizatii si beneficii. Avem situatii paradoxale: persoane nevazatoare care au permis de conducere”, a precizat ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, la Forumul Administratiei Publice Locale, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale.

El le-a spus reprezentantilor administratiei publice locale ca si ei trebuie sa participe la un demers care sa duca la eficientizarea cheltuirii banilor.

“In acest moment, AJPIS au o situatie paradoxala, in sensul ca ele primesc dosarele de la dumneavoastra, de la primarii. Dosarele vin si, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavosatra sunteti cu controlul primar si acesta este lucrul pe care trebuie sa il imbunatatim si sa il schimbam, tot programul legat de serviciile sociale integrate, in care sa avem asistent social, asistent medical, consilieri scolari in comunitati. Incepem de la cele marginalizate, pleaca de la ideea sa stim cu adevarat vulnerabilitatile oamenilor. Dupa ce ca nu avem bani, cei pe care ii avem ii cheltuim prost”, a spus Pislaru.

El a precizat ca cei care au dreptul sa primeasca beneficii sociale vor primi, dar trebuie eliminate abuzurile.

"Administratia centrala si administratia locala sunt in aceeasi echipa si daca vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri. Acesta este un mesaj important si da, vor fi eforturi in urmatoarele sase luni pe partea legata de prestatii si plati, vom incerca sa punem ordine, sa avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificarile, dar trebuie sa lucram impreuna. Este singura cale”, a mai spus ministrul.

Unul dintre primarii care participa la Forumul Administratiei Publice Locale i-a spus ministrului ca si ei sunt ingrijorati atunci cand vad ca un om cu certificat de incadrare in grad de handicap merge cu masina si ia pensie, intrebandu-l ce pot face primarii in acest caz.
„Daca are certificatul de la medicul de specialitate, pot sa il ignor?” a intrebat primarul.
„Nu, dar raportati la Inspectia Sociala”, i-a raspuns Pislaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri