In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.
Anul trecut, productia de carne de pasare in viu, realizata de societatile din evidenta UCPR, a fost de 235,5 mii tone, din care au rezultat aproximativ 183 mii tone carne taiata. in primele sase luni ale anului 2006, productia de carne de pasare in viu a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 99,17 mii tone la 108,9 mii tone. De asemenea, productia de oua de consum in anul 2005 a fost de 1.166,22 milioane oua, iar pe primele 6 luni ale acestui an a fost de 558,51 milioane oua.
"Avicultura din Romania se afla intr-un moment in care are nevoie de sustinerea de catre guvern a unei politici echidistante, concretizata intr-o reala protectie a produselor romanesti, sprijinirea aparitiei micilor producatori avicoli, crearea unui cadru legislativ care sa permita dezvoltarea exporturilor de produse agricole", a declarat presedintele UCPR, Ilie Van.
Ca si constructie, amplasare, tehnologii de crestere si confortul pasarilor, fermele membre UCPR sunt deja aliniate la standardele UE, se precizeaza in comunicatul emis, miercuri, de UCPR.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: