Vicepremierul Costin Borc a declarat, la Digi 24, ca reprezentantii statului in Adunarile Generale ale Actionarilor nu vor mai primi indemnizatii pentru participarea la sedinte intrucat nu au niciun fel de responsabilitate dat fiind faptul ca, sustine Borc, in cadrul Ministerului Economiei exista un departament care pregateste un mandat intern, semnat de ministru, pentru reprezentantii statului roman in AGA.

„In AGA n-ai niciun fel de responsabilitate. Exista in Ministerul Economiei un Departament de Privatizare si Administrare a Participatiilor, care pregateste un mandat semnat in intern, semnat de ministru, in care scrie: la punctul 1 de pe ordinea de zi votez da, la punctul 2 de pe ordinea de zi.. si eu bifez acolo frumos si eu semnez. Care este responsabilitatea?”, a spus Costin Borc, la Digi24, motivand decizia recenta a Guvernului de a nu-i mai retribui pe reprezentantii statului in adunarile general ale actionarilor ale companiilor de stat, informeaza News.ro.

Vicepremierul Borc sustine ca masura nu va fi aplicata si la remuneratiile reprezentantilor statului in Consiliile de Administratie.

”Responsabilitatea intr-un Consiliu de Administratiei de stat, astazi, nu e mica. Aceste societati trebuie gestionate si gestionate bine. Solutia este sa fie CA-uri platite corect. Pentru mine, termenul corect, echilibrat e bun”, a mai spus Borc.

Guvernul a adoptat, miercuri, un memorandum prin care reprezentantii statului roman in Adunarile Generale ale Actionarilor ale companiilor la care statul detine, direct sau indirect, o participatie majoritara, nu vor mai fi retribuiti, prezenta lor in AGA fiind considerata sarcina de serviciu.

Citeste si:
Prima alimentara de stat se deschide luni in Bucuresti
Casa de Comert Agroalimentar...

Memorandumul este doar o decizie de principiu a Guvernului, decizia urmand sa fie formalizata in luna septembrie, urmand ca Ministerul de Finante si Ministerul Economiei sa elaboreze actul normativ prin care va fi implementat memorandumul adoptat.

”Decizia a fost luata in vederea uniformizarii practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect in subordinea statului, dupa ce, in februarie 2016, prin Ordinul viceprim-ministrului, Ministrului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit ca mandatul acordat reprezentantilor M.E.C.R.M.A. in AGA ale societatilor aflate in coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit”, informeaza Guvernul.

Potrivit legislatiei in vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunarilor generale ale actionarilor remuneratii mai mari de 25% din indemnizatia fixa lunara a directorilor generali/directorilor, pe sedinta, si pentru mai mult de o sedinta intr-o luna.

Citeste si:
Declaratia unica 2019: cand trebuie depusa si cine scapa de plata
Declaratia unica 2019: cand,...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cascadorii rasului la olteni: AGA SIF Oltenia, prezidata de SIF Banat