In aprilie, comenzile noi au avansat cu 5,2%, dupa un inceput mai slab de an. Cumulat pe primele cinci luni, comenzile noi din industria de prelucrare au crescut cu 4,8% fata de perioada echivalenta din 2015, conform News.ro

"Comenzile noi din industria prelucratoare, in luna mai 2016, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au crescut cu 6,4%, ca urmare a cresterilor inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (+30,3%), industria bunurilor de capital (+9,3%) si industria bunurilor intermediare (+2,1%)", se precizeaza in raportul INS.

Singurul domeniu in care s-a inregistrat o scadere a comenzilor noi in martie a fost industria bunurilor bunurilor de uz curent, cu un declin de 1,4%. Comenzile noi din industria de prelucrare reprezinta un indicator al tendintei in activitatea industriala, indicand industriasilor, dar si analistilor in ce masura activitatea are sanse sa creasca sau sa scada in perioada urmatoare.
In 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucratoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock