Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, in a opta luna din acest an, comenzi noi mai mari cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, putin sub ritmul atins in iunie 2016, in principal din cauza avansului de 29,3% inregistrat de industria bunurilor de capital, arata datele publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).

In luna iulie, comenzile noi au scazut cu 1,9% fata de aceeasi luna a anului trecut, cea mai slaba evolutie din ianuarie 2016. Evolutia a venit dupa ce, in iunie, comenzile noi au avansat cu 17,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, cel mai mare avans din ultimii doi ani.

"Comenzile noi din industria prelucratoare, in luna august 2016, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au crescut cu 17%, ca urmare a cresterilor inregistrate in industria bunurilor de capital (+29,3%), industria bunurilor intermediare (+8,3%) si industria bunurilor de uz curent (+2,7%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 11,3%", se precizeaza in raportul INS.

Singurul domeniu in care s-a inregistrat o scadere a comenzilor noi in august a fost industria industria bunurilor de folosinta indelungata, -11,3%, scrie News.ro.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezinta un indicator al tendintei in activitatea industriala, indicând industriasilor, dar si analistilor in ce masura activitatea are sanse sa creasca sau sa scada in perioada urmatoare. In 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucratoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri