Ministrul Finantelor: Nu s-au dat bani pentru Catedrala Neamului, resurse au fost alocate pentru cresterea salariilor clericilor

Anca Dragu, ministrul Finantelor, a declarat ca la prima rectificare bugetara din acest an s-au alocat bani pentru cresterile salariale ale personalului clerical. In ceea ce priveste Catedrala Mantuirii Neamului , nu au fost prevazuti in mod expres bani, precizand ca Secretariatul General al Guvernului poate aloca fonduri in acest sens din suma de 50 de milioane de lei alocata suplimentar.

”Avem o suplimentare de 50 de milioane de lei pentru SGG. Cultele sunt in subordinea SGG. Acopera, in principiu, 10 milioane cresteri salariale pentru personalul clerical, ca urmare a majorarilor salariale ce au avut loc”, a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu, conform News.ro.

Ea a subliniat faptul ca personalul clerical este platit printr-o corelare de grila cu grila profesorilor.

”Exista aceasta suma globala in bugetul ordonatorului principal. Defalcarea o va face ordonatorul principal de credite pe baza analizei proprii”, a precizat Dragu, intrebata daca la rectificare au fost prevazuti bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Ea a mai spus ca sunt anumite biserici care necesita sprijin financiar, investitii de capital. ”Ma refer in special la cele care fac parte din patrimoniul cultural. Dupa discutii cu biserica de la Sapanta, care se afla intr-un proiect de finantare, probabil ca va urma accesarea unor fonduri in acest sens”, a adaugat ministrul Finantelor.

Sursa foto: VGstockstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri