Stefan Radu Oprea, Ministrul pentru IMM-uri, a tinut sa precizeze ca toate programele derulate de minister in anul 2019 pentru finantarea antreprenorilor se vor derula conform planului initial. Reactia, dupa ce in draftul bugetului pe acest an, Ministerul Mediului de Afaceri a suferit cele mai mari pierderi, ceea ce inseamna ca si programul Start-Up Nation ar putea avea de suferit.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a declarat pentru start-up.ro ca toate programele destinate antreprenorilor din Romania se vor derula conform planului, chiar daca in propunerea de buget data joi publicitatii, bugetul ministerului sau era redus cu 28%.

Astfel, ministrul spune ca si programul Start-Up Nation va beneficia de finantarea initiala.

”Toate programele vor functiona exact asa cum au fost prognozate si exact asa cum au fost discutate si dezbatute cu mediul de afaceri, inclusiv in Consiliul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii si tema creditelor de angajament este deja rezolvata."

"Povestea de succes continua"

De asemenea, Radu Oprea le-a transmis un mesaj antreprenorilor, in care ii incuraja sa aplice pentru programul Start-Up Nation, anuntand ca vor fi destule fonduri pentru a incheia contracte pentru 10.000 de proiecte: "Avem finantarea necesara".

Coalitia pentru Dezvoltarea...
Citeste si: CDR cere Guvernului sa nu adopte masurile fiscal-bugetare anuntate

"De dimineata am stat de vorba cu Ministrul de Finante si lucrurile sunt deja rezolvate, asa ca-i incurajez pe toti antreprenorii care vor sa aplice pentru programul Start-Up Nation sa o faca. Povestea de succes continua. Nu mai este acest subiect, vor fi destule fonduri, adica 2 miliarde, suficiente pentru a incheia contracte pentru cele 10.000 de proiecte asa cum am discutat cu mediul de afaceri ca vom continua in acest an", a spus ministrul pentru start-up.ro.

"Stiti cum e, titlul spune tot. Este un proiect de buget, deci orice lucru este perfectibil. A fost rezolvata aceasta tema. Vreau sa le spun antreprenorilor ca lucrurile sunt exact asa cum le-am discutat si le-am convenit. Acum sunt depuse ca planuri de afaceri peste 20.000, iar utilizatori inscrisi sunt peste 27.000. Ma astept sa depasim 30.000 pana pe data de 12 februarie. Povestea de succes continua, nu dezamagim, avem finantarea necesara”, a conchis Stefan Radu Oprea.

Presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu, a afirmat, vineri, ca, asa cum arata proiectul de buget, exista sume suficiente pentru a finanta doar 2.200 de proiecte.

"Ce se poate observa in bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat este ca, in cazul programului Start-Up Nation, sunt bani pentru semnarea pana la data de 28 iunie a aproximativ 2.200 de contracte si, probabil, la rectificarea bugetara din august, se vor aloca credite de angajament pentru semnarea contractelor cu restul de firme. Acest lucru inseamna cert ca, in acest moment, sunt prevazuti bani pentru plata a doar 1400 de firme, restul urmand a fi contractati dupa rectificarea bugetara, pana in data de 15 noiembrie, asa incat implementarea propriu-zisa va fi in anul 2020", a sustinut Jianu, potrivit unui comunicat al CNIPMMR.

Esop: Firmele pana in 250 de...
Citeste si: Esop: IMM-urile au inchiriat jumatate din oferta de birouri in 2018

Statul roman isi propune sa finanteze 10.000 de firme prin programul Start-Up Nation 2018.


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Mircea Popa, cofondatorul SkinVision, dezvolta un nou start-up