Lista finala cu toti cei care au fost admisi in cele 10.000 de proiecte care vor fi finantate anul acesta prin programul Start-Up Nation va fi publicata pe data de 15 iulie, a anuntat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea. Pana in prezent au fost semnate peste 4.000 de contracte.

"Suntem in perioada de clarificari pentru cele aproximativ 1.800 de proiecte care au fost respinse din primele 10.000. Am solicitat clarificari, am si primit foarte multe dintre ele, dar procedurile prevedeau un anumit grafic de timp - cinci zile pentru trimiterea respingerii, cinci zile pentru trimiterea clarificarilor, 20 de zile pentru a primi raspunsul la clarificari. Suntem in grafic si la jumatatea lunii iulie, pe 15 iulie, vom afisa lista finala cu toti cei care sunt admisi in cele 10.000 de proiecte care vor fi finantate anul acesta. Repet, peste 4.000 de contracte au fost deja semnate", a spus ministrul Stefan Radu Oprea, potrivit Agerpres.

Oficialul a precizat ca, in cadrul Programului de internationalizare, au fost transmise peste 600 de proiecte in prima sesiune, acestea fiind in analiza , la ora actuala. "Vom afisa lista finala a celor care au fost selectati in aceasta prima etapa", a adaugat oficialul.

Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation a fost deschisa pe 27 decembrie 2018.

Statul isi propune sa finanteze 10.000 de firme prin acest program. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca avand norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri