Etapa rezolvarii contestatiilor din programul Start-Up Nation 2018 va fi finalizata saptamana viitoare, astfel ca pe 15 iulie va fi publicata lista beneficiarilor finali, a declarat, sambata, Stefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la Antena 3, potrivit Agerpres.

"Au fost semnate peste 7.000 de contracte. Suntem in etapa de evaluare a contestatiilor, care va fi finalizata saptamana viitoare, pentru ca avem 20 de zile lucratoare in procedura si pe 15 poate fi afisata lista finala. Dar deja pentru cei care au fost admisi, contractele sunt in plina derulare si se semneaza in toate cele noua agentii regionale aceste contracte", a spus ministrul.

El a subliniat ca antreprenorii care s-au inscris in aceasta editie a programului au posibilitatea de a cere avans, pentru care exista sume suficiente la buget.

"Avem nevoie de credite bugetare in cazul in care se doreste acest avans. Deci acesti bani sunt la buget astazi. Experienta insa ne arata un lucru: majoritatea 90% din cei din 2017, au mers pe credit liber, iar ofertele bancilor partenere sunt foarte tentante", a mai spus Oprea.

Un numar de 33.514 de proiecte de afaceri au fost inscrise in programul Start-up Nation 2018.

Cele mai multe proiecte inscrise in programul Start-up Nation 2018 sunt inregistrate in judetul Timis - 2014 planuri de afaceri, Bihor - 1753 proiecte si Prahova - 1673 proiecte. La polul opus, cele mai putine proiecte au fost inscrise in judetele Covasna - 171, Ilfov - 207 si Cluj - 240.

Comparativ cu anul 2017, in programul Start-up Nation 2018 au fost inscrise cu 14.217 mai multe proiecte. Cea mai mare crestere se inregistreaza in Bistrita-Nasaud, unde pentru 2018 au fost inscrise cu 1021 proiecte mai mult decat in 2017, in Bihor au fost inscrise cu 106 mai multe planuri de afaceri, iar in Constanta cu 781 proiecte mai mult fata de 2017.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca avand norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

In februarie, Oprea afirma ca un numar de 7.250 de companii sunt astazi vii, lucreaza si produc profit atat pentru antreprenor cat si pentru economia romaneasca in urma derularii programului guvernamental Start-Up Nation.

"Start Up Nation este un program care are ca tinta crearea a 10.000 de noi companii in fiecare an. Anul trecut, au fost 12.000 de aplicanti, din are 10.000 au fost selectati. Au fost incheiate 8.444 contracte. 7.250 de companii sunt astazi vii, lucreaza, produc profit atat pentru antreprenor cat si pentru economia romaneasca. Anul acesta, in 12 februarie, tocmai s-a incheiat a doua sesiune de depunere a planurilor de afaceri. Succesul acestui program este dat si de numarul mare de aplicanti - 33.514", a subliniat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri