Peste 160 de firme au primit finantare prin Start-Up Nation in primele 10 zile, a declarat luni, Stefan Radu Oprea, ministrul propus pentru portofoliul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la iesirea din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

Programul Start-Up Nation va fi programul de succes al ministerului si va continua si anul acesta, a adaugat Oprea.

"Este un program (Start-Up Nation, n.r.) care va fi programul de succes al ministerului, care a inceput foarte bine, capata maturitate, va continua si anul acesta. Cele 10.000 de proiecte, care au fost in programul de guvernare, vor continua. Cred ca si programul de sprijinire, de internationalizare, este unul foarte important, astfel incat apetenta sau vocatia internationalizarii firmelor cu capital romanesc sa fie din ce in ce mai mare, cu scopul de a echilibra balanta, astfel incat exportul sa fie cel putin egal cu importul. In primele 10 zile ale anului, 160 de firme au primit finantare prin acest program", a declarat Stefan Radu Oprea.

Programul Start-Up Nation a debutat odata cu aprobarea, in ianuarie 2017, a unei Ordonante de urgenta pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii. Potrivit Executivului de la acel moment, prin program se acorda ajutor de minimis de pana la 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim estimat de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii.

Bugetul total pentru acest an a fost calculat la 1,7 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat si 500 de milioane de lei din fonduri europene.

Pana pe 15 decembrie 2017, doar 23 de beneficiari primisera in conturi cei 200.000 de lei, dupa cum a declarat Adrian Panait, directorul Directiei Programe din cadrul ministerului, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite pentru avizul bugetului pe 2018 al institutiei.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Oprea a fost trimis in judecata, in 2016, alaturi de Mihail Stefanescu si firmele Urban Electric si ICIM, pentru evaziune fiscala si complicitate la infractiunea de spalare de bani, prejudiciul produs fiind de peste 220.000 de lei.

Printre functiile detinute se numara: prefect al judetului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploiesti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri