Plusurile si minusurile productiei industriale: in 15 domenii a avut un recul la sapte luni, in alte 16 a crescut

Din 31 de ramuri industriale, 15 au avut scaderi ale productiei si 16 au consemnat cresteri in primele sapte luni din acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut, reieste din datele comunicate de Institutul National de Statistica (INS), conform Adevarul Financiar.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in industria tutunului (+18,2%), fabricarea de produse din minerale nemetalice – de exemplu, gresie, faianta, vase si articole ceramice (+13,8%) – si fabricarea echipamentelor electrice (+13,3%). Scaderi dramatice au avut loc in extractia carbunelui (-10,7%), fabricarea calculatoarelor si componentelor optice (-17,5%) si serviciile anexe extractiei (-49,8%). Aproiximative stagnari au fost consemnate in productia bunurilor de capital (+0,2%) si in productia de energie (-0,8%).

Scaderi maxime in iulie

Statisticile INS mai arata ca productia industriala a inregistrat in iulie cea mai mare scadere din acest an, de 3,4% fata de aceeasi luna din 2015. In iunie, industria inregistrase un avans modest, de 1,1% fata de a sasea luna a anului trecut. In acest an, productia industriala a inregistrat cel mai mare avans in luna aprilie, de 3,4% fata de aceeasi luna din anul trecut, dupa un debut de an modest.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Citeste si:
O firmă românescă produce kituri de lămpi UVC împotriva virusurilor
Compania românescă Blue...
Sursa foto: wongwean / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri