Standard&Poor's a reconfirmat ratingul Romaniei pentru datoria guvernamentala, cu perspectiva stabila

Agentia de rating Standard&Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung si scurt, in valuta si in moneda locala, la BBB-/A-3, cu perspectiva stabila, a anuntat Ministerul Finantelor.

“Anuntul agentiei Standard&Poor’s confirma faptul ca avem o cresterea economica solida si sustenabila care nu vine singura, ci este insotita de crearea intr-un ritm accelerat de locuri de munca, de inflatie redusa si deficitul extern scazut”, a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu, potrivit News.ro.

Ea a indicat ca nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfarsitul acestui an este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finantare ale Trezoreriei Statului sunt in scadere.

Agentia de rating ar putea imbunatati rating-ul de tara acordat Romaniei in conditiile continuarii consolidarii bugetare, tendintei sustinute de scadere a datoriei guvernamentale, precum si a programelor de restructurare si de privatizare cu succes a companiilor de stat.

Fitch Ratings a retrogradat in iulie ratingul Romaniei pentru datoriile pe termen lung in lei, cu o treapta, de la nivelul BBB la BBB-, ca urmare a revizuirii criteriilor de acordare a calificativelor, dar ratingul pentru datoriile pe termen lung in valuta a fost confirmat la BBB-, perspectiva fiind stabila.

Citeste si:
Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară arată încrederea în...
Florin Cîțu: Menținerea...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri