Bugetul Ministerului Justitiei de 3,1 miliarde lei, adoptat in Comisii. Secretar de stat: Fondurile asigura functionarea

Bugetul Ministerului Justitiei in valoare de 3,1 miliarde lei a fost adoptat in Comisiile reunite de buget-finante, secretarul de stat Mariana Mot afirmand ca fondurile de care dispune asigura functionarea „in conditii normale” atat a ministerului, cat si a unitatilor subordonate.

Parlamentarii au propus 27 de amendamente, nefiind adoptat niciunul. Bugetul MJ este de in valoare de 3,1 miliarde lei, in crestere cu 4,12% fata de anul trecut, potrivit News.ro.

„Bugetul asigura functionarea in conditii normale atat a Ministerului Justitiei, cat si unitatilor subordonate”, a precizat secretarul de stat, in cadrul discutiilor din Comisiile reunite de buget-finante.

Si bugetul CSM a fost adoptat, fara amendamente, in forma propusa de Ministerul Finantelor. Institutia va avea 133,1 milioane lei in 2017, cu 18,18% mai mult decat anul trecut. Presedintele CSM, Mariana Ghena, a precizat ca banii sunt suficienti pentru obligatiile financiare ale Consiliului.

Dupa bugetul CSM a fost adoptat si cel al Ministerului Public. Institutia a fost reprezentata de adjunctul procurorului general, Bogdan Licu. Bugetul propus a fost de 1 miliard de lei, in crestere cu 18,5% fata de anul trecut. El a trecut in forma propusa de Guvern.

Citeste si:
Ministrul Muncii: Pensiile vor creşte de la 1 septembrie "cu...
Ministrul Muncii: Pensiile...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri