Planurile OMV Petrom pentru 2021: Investitii de 1 miliard de euro anual si rata de inlocuire a rezervelor 100% pana in 2021

OMV Petrom precizeaza in Strategia actualizata 2021+ o serie de planuri ambitioase, precum investitii anuale de un miliard de euro pe an in perioada 2017-2021 si inlocuirea integrala a rezervelor epuizate.

CEO-ul OMV Petrom, Mariana Gheorghe a declarat, in legatura cu rata de inlocuire a rezervelor, ca este pentru prima data cand compania isi propune un indicator clar si foarte ambitios.

"Este pentru prima data cand ne propunem un indicator clar si foarte ambitios pentru ca ne dorim o dezvoltare pe termen lung a acestei companii si de aceea aceasta tinta de 100% rata de inlocuire a rezervelor ne-o propunem pentru anul 2021. Vrem sa aducem noi rezerve care sa fie la nivelul productiei pe care o scoatem in fiecare an din rezervele existente", a declarat Mariana Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom.

Pentru a creste acest grad de inlocuire a rezervelor, executivul a declarat ca OMV Petrom se concentreaza pe expansiunea regionala, zonele de interes pe care le vizeaza fiind regiunea Caspica si vestul Marii Negre. CEO-ul OMV Petrom, a declarat ca, in anul 2017, compania va creste investitiile cu 40% fata de anul trecut, la 800 milioane euro, comparativ cu 570 milioane euro, bugetul pentru 2016.

OMV Petrom a revenit pe profit anul trecut, cu un rezultat net atribuibil actionarilor de 1,04 miliarde lei, fata de pierderea de 676 milioane lei din 2015, in contextul unui management strict al costurilor, dar si a scaderii investitiilor. Conducerea companiei propune in acest context un dividend brut de 0,015 lei/ actiune.

Sursa foto: Andrey Popov/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri