Chestionat daca se vor dubla toate salariile din sectorul public, Adrian Solomon a spus: „Eu va recomand sa cititi programul de guverare. Acolo este scris ca in patru ani de zile cresterea va fi in medie de 46%”, conform News.ro.

„Chestiunea cu dublarea nu stiu de unde a iesit, probabil e o greseala de comunicare deocamdata. Aveti rabdare ca va fi o chestiune sustenabila si nu va speria nici pe cei din mediul privat, nici pe ceilalti”, a completat deputatul PSD.

Chestionat daca este „inca o greseala de comunicare” din partea social-democratilor, el a sustinut ca a facut public doar ce a citit in programul de guvernare.

„Nu stiu, eu v-am zis ce am citit in programul de guvernare”, a precizat deputatul.

De asemenea, intrebat in cat timp se va face majorarea salariilor, Adrian Solomon a precizat ca, in 2020, grilele vor fi la maximum.

Citeste si:

„Programul de guvernare vorbeste destul de clar ca in 2020 aceste grile vor fi la maximum prevazut. Unii au ajuns deja la maximum prevazut de legea viitoare”, a subliniat social-democratul.

Chestionat in continuare daca este viabila dublarea acum a salariilor de pana la 4.000 lei, presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor a spus: „Depinde, daca vorbim de cei care au acum 1.000 de lei net, probabil ca dublarea va fi realista, dar pentru cei care au peste 2-3 mii de lei va fi imposibil sa o facem”.

In incheiere, Adrian Solomon a precizat ca, saptamana viitoare, vor exista discutii la grupul PSD cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe tema legii salarizarii unitare.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat sambata seara, la Romania TV, ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordine publica si sanatate despre legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.

Sursa foto: Andrey Popov/ Shutterstock.com