O companie turceasca va deschide in Romania o noua fabrica de prelucrare a lemnului. Investitia, de 150 de milioane de euro, va genera aproximativ 450 de locuri de munca.

Compania vrea, in prima faza, construirea unei fabrici pentru productia de MDF (Medium Density Fibreboard), material folosit in industria mobilei si considerat de o calitate mai ridicata fata de PAL, potrivit News.ro. Ulterior, investitia ar urma sa fie dezvoltata prin productia de usi si parchet laminat. Produsele vor fi comercializate atat pe piata interna, cat si pe cea externa.

Yildiz Entegre este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de placi de lemn, cu o capacitate de productie de peste 8.500 mc pe zi. Compania are sediul in orasul turcesc Kocaeli.

Pe piata de mobila din Romania, estimata la 700 de milioane de euro in 2015, se bat jucatori precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika si Elvila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri