Pentru intervalul mai-iulie, cel mai mic sold conjunctural privind activitatea este in industria de prelucrare, +18%, in crestere fata de cel din raportul anterior (+16%), potrivit News.ro. "Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +56%)", se arata in raportul INS.

Soldul conjunctural reflecta diferenta dintre asteptarile pozitive si cele negative exprimate de catre managerii chestionati. Un sold pozitiv reflecta un numar mai mare de companii care au asteptari de crestere a activitatii sau a comenzilor, in timp ce un sold conjunctural negativ reflecta asteptari de scadere a activitatii in sectorul analizat.

Managerii au asteptari optimiste in privinta activitatii din constructii, cu un sold conjunctural de +33%, fata de +38% in raportul precedent, situatie obisnuita in perioada primaverii, cand activitatea din constructii creste semnificativ.

De asemenea, activitatea din comert este asteptata sa creasca semnificativ, soldul conjunctural pentru perioada mai-iulie fiind de +33%.