Elis Pavaje, cel mai mare producator local de pavele, pavaje si borduri din Romania, se afla in plin proces de constructie si testate a celei de-a treia facilitati de productie pe care o va avea in Romania, in zona Moldovei, investitie demarata la finalul anului trecut si care ar urma sa creasca productia companiei din Alba la peste 15.000 mp de pavele pe zi.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Emil Gota, directorul executiv al Elis Pavaje, sustine ca investitia in viitoarea facilitate de productie se afla in plina desfasurare si se arata optimist in ceea ce priveste performantele financiare pe care aceasta le va genera.

“In luna iulie, cel tarziu in august, vor iesi pe poarta fabricii primele modele de pavele, iar viitoarea fabrica din localitatea Secuienii Noi (jud. Neamt) va dispune de cea mai mare si mai moderna capacitate de productie instalata in Romania. (…) Investitia ne va permite sa ne diversificam portofoliul, cat si sa asiguram livrari mai bune in zona de Est a tarii. Sunt increzator in aceasta investitie, iar estimarile mele arata ca anul acesta business-ul va trece de pragul de 40 de milioane de euro”, a spus Emi Gota (foto mai jos), pentru wall-street.ro.

Investitia in noua facilitate de productie vine in conditiile in care cererea de solutii prefabricate din beton, cum este cazul pavelelor, bordurilor, rigolelor sau boltari, a inregistrat cresteri importante. In plus, viitoarea fabrica din judetul Neamt ar urma sa deserveasca si mai bine din punct de vedere geografic, celelalte doua fabrici Elis fiind situate in judetele Alba si Prahova.

Citeste si:
Construcțiile ”duduie” în România, în ciuda scumpirii materialelor
Construcțiile ”duduie” în...

Investitia totala se ridica la 10 milioane de euro si urmeaza a fi amortizata in termen de 10 ani. Prin aceasta investitie, capacitatea totala de productie a companiei ajunge la 15.000 mp de pavele / zi .

Fabrica din localitatea Secuienii Noi va avea o capacitate de 5.000 mp de pavele / zi si va produce atat solutii standard, cat si premium, borduri, boltari si rigole. Utilajul de productie va reprezenta o linie integral automatizata, iar hala de productie si spatiile de depozitare se vor intinde pe o suprata de circa 50.000 mp.

Investitia realizata de Elis Pavaje va avea un impact pozitiv pe piata muncii din zona Moldovei, prin crearea a 40 de locuri de munca pana la finalul anului 2017. Pentru a acoperi necesarul de resurse umane, procesul de recrutare a personalului este in plina desfasurare.

“Impulsionarea vanzarilor pe zona Moldovei, prin asigurarea proximitatii produselor si lansarea de noi solutii pe piata ne determina sa speram ca ne vom atinge obiectivele de crestere a vanzarilor cu 14% fata de anul precedent”, a mai adaugat Emil Gota.

Citeste si:
Peste 6.000 de firme din România și-au suspendat activitatea în...
Peste 6.000 de firme din...

Elis Pavaje mizeaza pentru anul 2017 pe afaceri de peste 40 de milioane de euro.

Elis Pavaje este unul dintre cei mai mari producatori de pavele, dale sau produse ornamentale pentru gradina, curte sau spatiul public, segment pe care mai activeaza nume precum Symmetrica sau Semmelrock Stein+ Design.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri