"Calculul pe care noi l-am facut, avand in vedere cresterea dobanzilor si a costurilor de imprumut ale statului, cresterea costurilor la produsele importate, duce la un cost total de aproximativ 2 miliarde de euro pana la sfarsitul anului. Va fac numai o radiografie a ceea ce inseamna diferenta de curs valutar si implicatiile pe importuri. Importurile trimestriale sunt in jur de 20,8 miliarde de euro, atat au fost pe primul trimestru, iar daca ne uitam la o diferenta a cursului valutar de la 4,55 lei/ euro la 4,59 avem 20 de milioane de euro strict", a explicat Florin Jianu, reprezentant al Consiliului si fost ministru pentru Antreprenoriat, in cadrul unui conferinte de presa.

In ceea ce priveste fondurile europene, Jianu a explicat ca in programul de guvernare era prevazut ca pana la finalul anului sa fie atrase 4,6 miliarde de euro.

"Ganditi-va ca mai mult de 80% din acest plan nu va fi realizat. Trebuie sa facem diferenta, nu avem exact datele cat reprezinta plati directe pe agricultura, pentru ca ele o sa intre in acest calcul de 4,6 miliarde de euro, dar se scad. Cred ca acelea vor fi singurele sume atrase in acest an, daca ma intrebati pe mine. Suntem la jumatatea anului, nu avem acreditate autoritatile de management, nu sunt semnate contracte...", a adaugat Jianu.