Achizitia complexului hotelier Radisson de catre Revetas Capital pentru suma de 177,5 milioane de euro stabilita in urma unei proceduri competitive a fost cea mai mare tranzactie a trimestrului.

“Valoarea cu care s-a vandut hotelul va deveni o referinta pentru alte hoteluri de 5 stele din Romania. Ne asteptam sa vedem mai multe tranzactii de acest gen”, a declarat Ioana Filipescu, partener consultanta fuziuni si achizitii Deloitte Romania.

Achizitia pachetelor minoritare detinute de Fondul Proprietatea in subsidiarele sale de catre Electrica, in valoare de 165 de milioane de euro, a fost a doua cea mai mare tranzactie a trimestrului, si este concluzia indelung asteptata a unei tranzactii ce se discuta de ani de zile. Achizitia face parte din strategia Fondului Proprietatea de lichidare a participatiilor.

De asemenea, cumpararea de catre Digi Communications a unei subsidiare a firmei maghiare Invitel este una din rarele tranzactii de achizitii internationale incheiata de o firma romaneasca, notabila mai ales data fiind valoarea ei de 140 milioane de euro.