Cresterea raportata de companie se datoreaza numarului tot mai mare de romani care opteaza pentru plati online, dar si atragerii a peste 500 de noi comercianti portofoliul platformei de plati in primele sase luni ale anului.

Din totalul platilor procesate de companie in prima jumatate a anului, 930.000 au reprezentat tranzactii online cu cardul si 200.000 au fost microplati mobile prin SMS.

Numarul platilor procesate prin aplicatia de mobile mobilPay s-a dublat in 2014 fata de 2013, iar valoarea acestora a ajuns la 1,5 milioane euro in primele sase luni, suma similara celei din prima jumatate a lui 2013.

„Este evident pentru toata lumea ca plata online cu cardul a devenit fireasca pentru consumatorul roman, urban, care isi petrece majoritatea timpului online. Acasa, la job, in vacanta, romanul este conectat in permanenta", spune Antonio Eram, directorul Netopia mobilPay.

Citeste si:

In ceea ce priveste tranzactiile medii procesate in primul semestru al anului, acestea au crescut fata de 2013, respectiv de la 150 lei la 180 lei pentru platile cu cardul si cu 5% pentru platile procesate de pe smartphone-uri si tablete.

De asemenea, numarului de utilizatori noi a ajuns la 350.000, dupa ce, in 2013, procesatorul a inregistrat in totoal 512.000 de carduri folosite pentru prima data pentru plati online.

Netopia mobilPay a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, printre care operatori aerieni si agentii de turism importante din tara.

Netopia mobilPay opereaza de 10 ani in domeniul platilor mobile si are birouri in Bucuresti si Sunnyvale, Statele Unite.