Peste 1,5 milioane de romani au efectuat circa 6 milioane de tranzactii online cu cardul, anul trecut, conform estimarilor Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. Datele Netopia sunt diferite de cele ale PayU, procesator de plati online.

“Anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decat in 2011, in timp ce piata de profil a crescut cu 58% in aceeasi perioada, la peste 6 milioane de tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Spre comparatie, in anul trecut, numarul celor care si-au platit cumparaturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000, potrivit cifrelor raportate de Netopia. De cealalta parte, in aceeasi perioada, piata de plati online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzactii.

In ceea ce priveste volumul total al cumparaturilor online, acesta a ajuns la 260 de milioane de euro in anul precedent, depasind cu 4% estimarile initiale si cu 30% valoarea din 2011. Tranzactia medie s-a situat in jurul valorii de 43 de euro.

“Din tranzactiile realizate in 2012, cresteri semnificative, de peste 100%, s-au inregistrat in turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, si telecom, cu 50%”, a spus Antonio Eram.

Acesta a mentionat ca serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzactii in 2012, cu 35% mai multe decat in anul anterior.

Referitor la cea mai mare valoare procesata anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay, CEO-ul companiei a adaugat ca aceasta a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.

Compania a atras 700 de comercianti care si-au implementat platforme de plati online, anul trecut.

Datele mobilPay nu sunt similare cu cele ale PayU, principalul procesator de plati online cu cardul din Romania. Anterior, oficialii PayU spuneau ca eCommerce-ul cu plata online prin Romcard, principalul payment gateway din Romania, a crescut in 2012 cu 38% fata de 2011, ajungand la valoarea de 220 de milioane euro si un numar de doar 4,1 milioane de tranzactii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri