Citi nu a relocat angajati de la birourile din Londra, ca urmare a Brexit-ului, a declarat Michael Lavelle (foto), Head of Corporate and Investment Banking UK in cadrul Citi, contrazicand astfel informatiile aparute in presa cu privire la o mutare masiva de personal din Londra catre centrele financiare din Dublin, Paris si Frankfurt.

"Mutam oameni in toata lumea si cand nu aveam Brexit-ul. Nu am relocat oameni din cauza Brexit. S-ar putea sa o facem, s-ar putea sa nu", a declarat Lavelle la o discutie cu presa in city-ul londonez.

In afara Regatului Unit, Citi are cea mai mare prezenta europeana in Irlanda, la Dublin, motiv pentru care Lavelle crede ca, indiferent ce vor face politicienii, Citi va continua sa aiba o franciza sustenabila in regiune.

"Suntem increzatori ca vom continua sa raspundem nevoilor clientilor, indiferent de deciziile politice. Brexit-ul nu a fost scenariul placut pentru noi, dar avem la Dublin o banca cu prezenta europeana, ceea ce este un avantaj pentru noi. Lucram la un plan pentru a ne sustine clientii cand Marea Britanie va iesi din UE", declara Michael Lavelle, precizand totodata ca exista mai multe secenarii pe masa de analiza, inclusiv unul care vizeaza un proces de downsizing in city-ul londonez.

Managerul Citi considera ca este important pentru Regatul Unit ca in procesul de negociere cu UE fie sa nu piarda drepturile de "passporting", fie sa negocieze o perioada de tranzitie pentru serviciile bancare, astfel incat aceste companii sa se poata adapta.

Citeste si:
Tetik, BT: Trebuie sa gasim modalitati de a aduce diaspora inapoi
Omer Tetik, CEO Banca...

In prezent, prin drepturile de "passporting" companiile financiare care opereaza in Marea Britanie pot sa ofere servicii financiare in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda si Lichtenstein, avand sediul si fiind reglementate de autoritatile britanice. Prin pierderea dreptului de "passporting", gigantii financiari vor fi supusi regelementarilor din toate statele membre.

Oficialul Citi a mai precizat ca nu stie care ar putea fi costurile unei restructurari cauzate de Brexit, dar gigantul american lucreaza pe mai multe scenarii pentru a calcula costurile, sute de oameni fiind implicati in aceasta analiza a impactului Brexit.

Citi are la nivel global 241.000 angajati in 160 de tari, iar in Europa cele mai importante centre financiare sunt in Marea Britanie, in City of London, in Irlanda (Dublin), Franta (Paris) si Germania (Frankfurt).

Insa, centrul financiar al Londrei este pe de parte cel mai important nod financiar, in contextul in care 50% dintre multinationalele europene isi au sediul aici si isi fac operatiunile prin bancile din city-ul londonez.

Citeste si:
Analiza Moneycorp: Euro ar putea ajunge 4,85 lei
Analiza Moneycorp: Euro ar...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Amenintarile financiare in 2020: domeniile fintech, mobile banking