A inceput sezonul banilor aruncati pe fereastra pentru “perfectionarea” angajatilor de la stat, prin excursii extrem de costisitoare in intreaga Romanie. Milioane de euro se risipesc, astfel, in mai toate judetele tarii.

Astfel, a inceput “Scoala de vara” organizata de Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti sau o alta distractie pe banii cetatenilor Capitalei. Valoarea licitatiei s-a ridicat la exorbitanta suma de 8,8 milioane de lei. Valoarea cursurilor, dupa cum se poate vedea, este doar o mica fractiune din costurile cu cazarea.

Un alt lucru ciudat este ca in SEAP licitatia apare inca in desfasurare, insa activitatile par sa fi inceput inca de saptamana trecuta.

Si de la Craiova, de la Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor Dolj sunt 34 de persoane care se scolesc la mare, munte sau in Delta Dunarii, in total de peste 80 mii lei, fara TVA. Cel putin cei care merg 22 la acelasi curs, puteau foarte bine sa vina cursul la ei.

Servicii cazare Cursuri perfectionare aferent grila de formare pentru anul 2018 pentru 34 pers.

Sinaia, hotel Carpathia-Curs ,,Performanta in administrarea publica.Aspecte practice pentru dezvoltarea sectoruluipublic"- 2 pers.
Poiana Brasov, hotel Alpin-Curs ,,Performanta in administrarea publica.Aspecte practice pentru dezvoltarea sectorului public"- 3 pers.
Mamaia, hotel Grand Astoria-Curs ,,Rolul activ al structurilor de stare civila si evidenta persoanelor in activitatea administratiei publice"- 22 pers.
Mamaia, hotel Grand Astoria-Curs ,, ,,Performanta in administrarea publica.Aspecte practice pentru dezvoltarea sectorului public""- 4 pers.
Mamaia, hotel Grand Astoria-Curs ,,Comunicarea ca instrument de imbunatatire a performantelor individuale si organizationale in administratia publica"- 1 pers.
Murighiol, hotel Puflene-Curs ,,Performanta in administrarea publica.Aspecte practice pentru dezvoltarea sectorului public"-1pers.
Mamaia, hotel Comandor-Curs ,,Management financiar-bugetar si contabilitatea institutiilor publice (include FOREXEBUG,bugetarea pe programe)"- 1 pers.




Primaria Municipiului Ploiesti a contractat fel de fel de cursuri de formare, in fel de fel de locatii in valoare de peste 400 mii lei, fara TVA, pentru peste 120 de persoane. Practic, toti daca nu mare parte din cei din primarie se vor "scoli".


4 persoane: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 15-22 IULIE,
1 persoana: HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 15-22 IULIE,
6 persoane: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 22-29 IULIE,
8 persoane : HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 22-29 IULIE,
1 persoana: HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 29 IULIE – 5 AUGUST,
1 persoana: HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 29 IULIE – 5 AUGUST,
6 persoane: HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 5-12 AUGUST,
7 persoane HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 5-12 AUGUST,
4 persoane HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR 12-19 AUGUST,
1 persoanaHOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 12-19 AUGUST,
8 persoane HOTEL ALPIN, POIANA BRASOV – JUD.BRASOV 12-19 AUGUST,
11 persoane HOTEL PRESIDENT, BAILE FELIX – JUD. BIHOR19-26 AUGUST,
5 persoane HOTEL ORFEU, 19-26 AUGUST,
7 persoane HOTEL GRAND ASTORIA, MAMAIA, JUD. CONSTANTA 19-26 AUGUST,
2 persoane PUFLENE RESORT,MURIGHIOL, JUD. TULCEA 19-26 AUGUST, 2
persoane HOTEL ALPIN , POIANA BRASOV 19-26 AUGUST
1 persoana:15-22 IULIE, HOTEL ORFEU, COMPLEX COMANDOR-AMIRAL-ORFEU, MAMAIA
3 persoane: 15-22 IULIE, HOTEL GRAND ASTORIA , MAMAIA .



V-ati intrebat ce mai face Camera Deputatilor? Concedii mascate în Cursuri de formare profesionala + Servicii hoteliere.
Unde? La Hotelul Florida din Mamaia.

Tematica: ''ETICA SI CONDUITA IN ACTIVITATEA FUNCTIONARULUI PUBLIC''

Perioada: 12.08-19.08.2018. Anul trecut, pentru concediile mascate ale functionarilor publici s-au cheltuit 5 milioane de euro, din banii cetatenilor.


--
Iata ca si Primaria Tunari, Judetul Ilfov a achizitionat "cursuri formare profesionala pentru personalul angajat si servicii cazare si masa" pentru 21 de persoane: 17.000 cursul + 60.000 lei distractia, fara TVA.

Partea si mai interesanta vine cand ne uitam la ofertantul castigator: NEO TRADING INVEST SRL, companie fara angajati de cand s-a infiintat si care anul trecut vindea dulciuri altor primarii din Ilfov.

Primaria Popesti-Leordeni a contractat cursul „Transparenta, etica, informatii de interes public, comunicare interna si externa” organizat pentru 22 de persoane, unde credeti? Tocmai la Viseu de Sus.

Transportul si cazarea au costat 80 de mii de lei, iar cursul 16 mii de lei. Totul fara TVA, bineinteles.



Acestea sunt doar o mica parte a "cursurilor de etica si perfectionare" ale celor platiti din banii nostri. Ramane sa ne spuneti d-voastra daca vi se pare etic cum excursiile lor sunt platite de noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri