"La inceput si sfarsit de sezon suntem gazdele persoanelor varstnice care vin la Hotel Europa si la Ana Aslan Health Spa pentru tratamentele balneo si anti-aging care ne-au consacrat inca de la jumatatea anilor 60. In varf de sezon (iulie-august) vin familiile cu copii care gasesc aici tot ceea ce au nevoie pentru o vacanta de la mic la mare (mare si plaja privata in imediata proximitate, piscina exterioara pentru adulti si copii, tratamente de relaxare si de infrumusetare la spa, loc de joaca si entertainment pentru copii intr-o gradina superba, minigolf)", spune Iuliana Tasie (foto jos), general managerul hotelului Europa din statiunea Eforie Nord.

In cea mai mare parte, turistii straini vin prin tur-operatori, prin agentii mari, in ultimii ani a crescut numarul rezervarilor facute direct pe site-ul hotelului. Peste 35% din turistii sositi in aceasta vara au consumat servicii spa.

"Singura diferenta substantiala intre turistii romani si cei straini ar fi durata sejurului. Oaspetii nostri romani vin si pentru perioade mai indelungate, de 7 sau chiar 10, 14 zile, dar vin si pe perioada week-end-ului, pentru relaxare. Clientii straini in schimb au o medie de sejur de cca. 10 zile, indiferent ca vin pentru tratament sau pur si simplu pentru vacanta", completeaza general managerul hotelului Europa.

Citeste si:

Astfel, un client Europa Hotel plateste, pentru un sejur de 5 nopti, aproximativ 350 euro/persoana cu mic dejun si acces la piscina exterioara si la plaja privata.

Pe langa partea de leisure, hotelul Europa are ca linie de business si partea de evenimente. Segmentul de conferinte a avut o crestere de peste 20% de la inceputul anului pana in septembrie, iar o crestere s-a simtit si in zona de Food & Beverage prin numarul de evenimente sociale (nunti, petreceri, banchete).

Hotelul Europa face parte din grupul Ana Hotels, fondat de George Copos. Intreg grupul i-a adus anul trecut o cifra de afaceri de 25,2 milioane de euro (112 mil. lei) si un profit net de aproximativ 2 milioane euro (8,7 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Din grupul Ana Hotels mai fac parte Athénée Palace Hilton si Crowne Plaza, aflate in Bucuresti, hotelul Sport si Sport Welness Spa, hotelul Bradul din Poiana Brasov si Ana Teleferic.

Sursa foto: Wall-Street.ro