Complexul turistic detinut de Danubius Hotels Group este format din hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata (4 stele), Danubius Health Spa Resort Bradet (4 stele) si Hotel Faget (2 stele), care au in total 800 de locuri de cazare in camere duble. Astfel, 43.000 de turisti, din care 12.000 straini, s-au cazat anul acesta in complex.

"Clientul spa poate sa fie client de weekend, care vine din orasele mari ale tarii, sau poate sa fie o mama sau un tata care vine impreuna cu famila la relaxare si a ales hotelul nostru pentru spa. Turistii romani petrec 3 – 4 zile la noi, pe cand turistii straini vin de obicei pentru minim o saptamana la spa. In timpul verii, spa-ul nu are atat de mare importanta fiindca turistii cazati la noi beneficiaza de intrare libera la strandurile Lacul Ursu si lacul Alunis", spune Erik Szoboszlai, director de vanzari la Danubius Health Spa Resort Sovata.

In perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit in Romania 7 milioane de Euro in modernizarea hotelului Bradet (2 stele) devenit Danubius Health Spa Resort Bradet (4 stele). Proprietarii planuiesc noi investitii in renovarea Hotelului Faget si constructia unei piscine exterioare, precum si amenajari ale strandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata si Bradet, comunica intre ele si totodata cu SPA-ul (Emporium Wellness & Beauty) prin intermediul unui tunel subteran. Spa-ul ofera servicii medicale, de relaxare, wellness si fitness, dar si cure si tratamente ginecologice si de recuperare medicala.

Citeste si:

In Romania, Grupul Danubius pariaza pe turismul medical si zona de spa medical. "Noi credem in puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu si a namolului binefecator. Ne dorim sa ducem traditia mai departe si sa ajutam oamenii sa se vindece si sa fie mai sanatosi. De aceea, punem la dispozitia turistilor pachete de cazare si tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilitatii, a alergiilor si a altor afectiuni", afirma Andrei Rusu, directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

In complex exista 4 piscine cu apa dulce si sarata, jacuzzi, circuit kneipp, sala de fitness, sauna, aroma-sauna, precum si piscine pentru copii. De asemenea, adultii pot face tratamente gincologice, dermatologice antipsoriazis, cosmetice sai sedinte de gimnastica individuala sau de grup, in sala sau in aer liber.

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se afla la mai putin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicata i-a adus supranumele de "Marea Moarta a Transilvaniei".

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, cu un portofoliu de 56 hoteluri in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. In perioada 2003 – 2014 grupul a investit in Romania 21,4 milioane de euro