Grupul ungar Danubius Hotels a alocat fonduri de 7 milioane de euro pentru modernizarea hotelului Bradet din Sovata, judetul Mures. Complexul este acum inclus in categoria de lux patru stele superior si a fost redenumit Danubius Health Spa Resort Bradet.

Astfel, hotelul, anterior clasat la doua stele, a intrat pe piata de turism balnear, wellness&spa din Romania.
Hotelul include cinci 5 apartamente si 88 de camere, restaurant cu gastronomie transilvaneana si internationala, cafenea, lobby bar si sala de evenimente cu o capacitate de 500 de persoane. Pentru serviciile de spa si balneoterapie, hotelul are un Centru Wellness la care este conectat printr-o pasarela, informeaza Mediafax.

Complexul turistic detinut de Danubius Hotels Group la Sovata mai cuprinde si Hotel Danubius Health Spa Resort Sovata de patru stele si Hotel Faget de doua stele. Cele 3 hoteluri ale grupului insumeaza 400 camere duble (1.000 locuri de cazare).

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrala, detinand un portofoliu de 56 hoteluri, in Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia si Romania. Potrivit celui mai recent raport al grupului, in primul semestru, Danubis a avut pe piata romaneasca venituri nete de 2,3 milioane euro, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut.

"Cresterea veniturilor a provenit in principal din cresterea cu 5% a tarifului mediu pe camera la 137 lei, de la 130 lei, partial ca urmare a renovarii hotelului Bradet", se arata in raport.

In perioada analizata, gradul de ocupare a crescut la 52,7%, de la 49,1% in primele sase luni ale anului trecut, desi au fost disponibile cu 4% mai putine camere ca urmare a lucrarilor de renovare. Pierderile operationale ale companiei au insumat 300.000 euro, in crestere de la 200.000 euro in primele sase luni ale anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri