Grupul hotelier Danubius, care detine printre cele mai cunoscute hoteluri din Sovata, are in plan sa investeasca 4 milioane de euro in hotelul Faget pentru a-l reclasifica de la doua stele la un nivel de trei stele. Grupul dispune astazi de 3 hoteluri, 260 de camere de categoria 4 stele, 138 de camere de doua stele, un spa pe doua nivele de peste 6.600 mp, doua baze de tratament cu 60 de sali de tratament si un centru de conferinte de 1.850 mp.

Serviciile spa si medicale oferite de Danubius se concentreaza in jurul apei sarate si a namolului sapropelic extrase din Lacul Ursu. In acest moment, 85% din oaspetii hotelurilor vin acolo cu scopul de a se relaxa, de a trata sau de a preveni afectiunile locomotorii, problemele dermatologice, cele respiratorii si afectiunile ginecologice.

Anual sunt folosite 30 milioane litri de apa cu o concentratie de sare foarte ridicata de pe piata interna, reusind sa dubleze volumul vanzarilor. Astazi, proportia turistilor romani este de 80% din numarul total de vizitatori. Mai mult, in ultimii ani se observa o redictionare a pietei catre preventie, fapt ce se reflecta atat in dinamica veniturilor, cat si a profitului realizat de hoteluri.

"Anul acesta am inceput un pic ezitant, nici nu am crezut ca vom ajunge la planul pe care ni le-am propus. Noi avem doua hoteluri de 4 stele si un hotel de 2 stele, la acest ultim hotel ne bazam foarte mult pe segmentul care vine din partea medicala si ma refer aici, in primul rand, la programul initiat de Casa Nationala de Pensii Publice. Din pacate acest program a intarziat foarte mult si ne-a incurcat planurile", a mentionat Godra Arpad, director marketing si vanzari al grupului hotelier Danubius.

Grupul hotelier Danubius a realizat anul trecut venituri de aproximativ 8,6 milioane euro si estimeaza ca in 2017 vor depasi pragul de 9 milioane euro, ajungand la venituri de 9,1 milioane euro. Totodata, estimeaza ca anul acesta vor avea un profit net de 1,7 milioane euro.

Citeste si:
Ungurii de la Danubius Hotels si-a redus cu o treime pierderile din...
Ungurii de la Danubius Hotels...

grupul hotelier Danubius din Sovata

Grupul hotelier Danubius din Sovata

"De obicei avem o cifra de afaceri in jurul a 8,5 milioane euro, asteptarile au fost sa atingem pragul de 9 milioane si cred ca o sa si depasim anul acesta. E foarte interesant cum a evoluat cererea si piata de 4 stele. Nu doar cererea pe numar de camere a crescut, ci si tendinta de a cheltui mai mult chiar si pentru camere. Turistii sunt dispusi sa plateasca tarife mai mari decat anul trecut, de exemplu, dar si sa cheltuiasca in centrele noastre de profit. La acest lucru a contribuit foarte mult un nou plan tarifar. Din aprilie 2017 am pornit un nou plan tarifar - cu cat se ocupa mai mult hotelurile cu atat cresc si preturile, ca si la companiile aeriene low cost. Sunt sigur ca si acest aspect a contribuit la cresterea cifrei de afaceri", a adaugat Godra Arpad.

Cea mai mare provocare este recrutarea fortei de munca

Treptat, Balneoclimaterica - Danubius Hotels Group a devenit unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, avand peste 275 de angajati. Cu toate acestea, cea mai mare provocare a urmatorilor ani o reprezinta factorul uman, recrutarea fortei de munca, a specialistilor din domeniu fiind din ce in ce mai grea.

Citeste si:
Accor vinde 46 de hoteluri pentru 142 mil. euro, catre Orbis
Accor intentioneaza sa vanda...

Grupul hotelier Danubius din Sovata

"Lantul hotelier Danubius are programele proprii de scolarizare, deci noi gasim forta de munca de pe piata de munca de pe care si-o culeg si ceilalti prestatori. Insa, in cadrul grupului exista programe speciale de perfectionare, care inseamna cursuri la fata locului sau in unele cazuri la hotelurile din alte tari ce apartin grupului. Problema personalului perfectionat si mai putin perfectionat nu este grava, este acuta! Si nu numai la noi, ci in intreaga breasla a turismului balnear romanesc", a precizat Fullop Janos, director general al grupului Danubius.

Investitie de 4 milioane de euro pentru hotelul Faget

Avand succes pe piata din Romania, grupul are in plan sa finalizeze in urmatorii 2 ani o noua investitie de aproximativ 4 milioane euro, aducand hotelul Faget de doua stele la un nivel de trei stele cu centru de tratament si spa propriu.

Valoarea totala a investitiilor realizate in ultimii ani a ajuns pana in anul 2016 la aproape 26 milioane lei.

Citeste si:
Mandachi oferă gratuit hotelul și saloanele de nunți pentru medici...
Coronavirus | Ștefan Mandachi...

Grupul hotelier Danubius din Sovata


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Poiana Brașov: Lipsa unor măsuri concrete va afecta investițiile din regiune
Setari Cookie-uri