Guvernul va imprumuta 450 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii

Guvernul Romaniei va contracta un impurmut de 450 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii, pentru cofinantarea proiectelor sustinute din fonduri europene din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, a informat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri un memorandum privind contractarea unui imprumut de 450 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii pentru continuarea unor investitii in dezvoltarea rurala, a anuntat premierul Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

"Legat de continuarea unor investitii importante in dezvoltarea rurala, avem pe ordinea de zi a sedintei de astazi un memorandum privind contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii, in suma de 450 de milioane euro. Fondurile sunt pentru asigurarea cofinantarii proiectelor sustinute din fonduri europene, respectiv prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020", a declarat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit premierului, acordul de imprumut a fost negociat cu sprijinul Ministerului Finantelor Publice, "in conditii avantajoase pentru Romania".

Citeste si:
Oamenii sunt dispuşi să renunţe la călătoriile cu avionul pentru
SONDAJ: Oamenii sunt dispuşi...
Sursa foto: Shutterstock / Ewa Studio

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri