Agricover Credit IFN, compania specializata in finantari pentru sectorul agricol a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, contracteaza de la Banca Comerciala Romana (BCR) o facilitate de credit de tip revolving de 52 milioane de lei (aproape 12 milioane euro), pe o perioada de un an.

Compania va putea trage fonduri din linia de credit in limita sumei aprobate, care se reinnoieste dupa rambursarea fondurilor utilizate, pe durata agreata, de un an, informeaza News.ro.

Agricover Credit va garanta imprumutul cu ipoteca asupra conturilor deschise la BCR si cu creantele clientilor rezultate din contractele de finantare. In plus, firma Agricover va emite o garantie pentru acoperirea tuturor costurilor cu debitele principale, comisioanele si dobanzile aferente.

Compania de finantare a fermierilor, condusa de fostul sef al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, a mai atras in august un imprumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea IMM-urilor cu proiecte de dimensiuni reduse in agricultura.

Acesta a fost primul acord incheiat in Romania in cadrul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa, lansat de Comisia Juncker.

In Noaptea Muzeelor, BCR...
Citeste si: In Noaptea Muzeelor, BCR ofera educatie financiara gratuita

Agricover Credit, controlata de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani stabilit in Romania dupa anul 1990, a acordat in prima jumatate a anului credite in valoare de 316 milioane de lei (71 milioane euro), cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, realizand un profit in crestere cu 42%, de 14,55 milioane de lei (circa 3,3 milioane euro).

Capitalurile proprii ale companiei erau cu 18% mai mari, ajungand la 139,3 milioane lei, cu o rata de adecvare a capitalului de 21%.

Numarul clientilor cu credite in sold a urcat cu 13%, la peste 1.800 de fermieri.

George, platforma bancara...
Citeste si: George, platforma bancara lansata de BCR, introduce platile mobile

Sursa foto: Subbotina Anna/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
La noul Prima Casa vor fi subventii la dobanda daca ai mai multi copii