Incepand de astazi, antreprenorii romani au acces la EuroIMM, prima platforma integrata de suport in dezvoltarea afacerilor romanesti conectata la standardele de planificare, executie si performanta europene. Investitia in platforma se ridica la 200.000 de euro si apartine antreprenorului Cristian Onetiu si asociatilor companiei CITR Resources.

Lansarea platformei are loc dupa o perioada de 12 luni in care echipa de proiect, formata din antreprenori, consultanti si specialisti, a analizat ecosistemul antreprenorial european si a identificat resursele la care au acces fondatorii din tarile Uniunii Europene. Mai departe, concluziile au fost transpuse in 30 de sectiuni specializate ce ofera 100 de cursuri video exclusive si 100 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii si sprijin in dezvoltarea planului de business. Mai mult, EuroIMM aduce impreuna 20 de mentori si experti care sa-i ghideze pe fondatorii din comunitate in procesul lor de schimbare a atitudinii antreprenoriale spre un proces de crestere a afacerilor la standarde europene.

Proiectul s-a conturat la initiativa lui Cristian Onetiu, antreprenor, investitor si consultant pentru firme de tip Scale-Up, care a atras in acest demers specialisti din industrii conexe.

Ecosistemul antreprenorial european este ce l-a inspirat pe Cristian Onetiu sa construiasca platforma EuroIMM: "Am interactionat in ultimii 20 de ani cu mii de antreprenori europeni, furnizori, clienti si parteneri de business, si am vazut ce fac diferit «Europrenorii», adica intreprinzatorii din Europa. Aceste interactiuni m-au determinat sa initiez ceva similar in Romania, pentru ca fiecare antreprenor sa aiba sanse egale la informatie, educatie si instrumente de lucru moderne”.

Timp de 12 luni, o echipa de peste 10 specialisti a cercetat ecosistemul de antreprenoriat din Europa si a contribuit la implementarea ideii, avand in minte cine sunt in momentul de fata antreprenorii romani, ce nevoi si provocari au acestia.
Mai mult de jumatate dintre antreprenori au nevoie de sprijin pe zona de planificare a afacerii (business plan), iar platforma EuroIMM le vine acestora in intampinare oferindu-le instrumente digitale de proiectare si dezvoltare a afacerii. Totodata, initiativa raspunde nevoii de digitalizare a business-urilor autohtone, oferind antreprenorilor mobilitate, iar functionalitatile administrative simplifica gestiunea resurselor materiale si umane si fluidizeaza administrarea business-ului.

“Romania este pe ultimul loc in Europa privind educatia financiara si se afla in top 3 tari care nu intocmesc niciun plan de afaceri, cu un procent de 25%. Prin resursele de invatare si sectiunea Plan de afacere, Platforma EuroIMM va schimba atitudinea antreprenorilor si se adreseaza intreprinzatorilor romani dornici sa isi creasca afacerile la standarde europene, astfel incat Romania sa devina mai antreprenoriala”, a declarat Claudiu Vrinceanu, expert in comunicare si antreprenoriat, unul dintre specialistii care au analizat ecosistemul de business din Europa.

Concret, platforma EuroIMM contine cele 7 elemente-cheie pe care antreprenorii europeni le-au parcurs pentru a deveni performanti:

  1. Invatare (Cursuri, resurse premium, podcasturi, etc)
  2. Planificare in business (Analiza competitiei, Business Canvas, Plan de afacere, Indicatori de performanta)
  3. Sistem electronic integrat (Project Management, CRM, ERP, Business Intelligence)
  4. Networking
  5. Finantare
  6. Mentori si specialisti
  7. Marketplace

"Ne propunem sa aratam antreprenorilor locali cum se face business ca afara! Sa realizam un «upgrade de atitudine», competente si instrumente de management pentru cresterea afacerilor. Cei care se afla la inceput de drum vor gasi inspiratie si informatii relevante pentru a-si construi un model de afacere viabil in timp ce aceia care au inceput deja de ceva timp afacerea, vor putea sa optimizeze procesele interne si sa creasca valoarea adaugata in piata. Cat despre «Europrenorii» care sunt in zona de crestere, acestia vor putea controla afacerea fara sa fie implicati in zona operationala, crescand in acelasi timp cota de piata si profitabilitatea", a declarat Cristian Onetiu.

Echipa proiectului isi propune ca 100.000 de antreprenori romani sa interactioneze direct cu Platforma EuroIMM prin evenimente, mentorat, intalniri ale «Europrenorilor», acces in platforma si beneficii de invatare, planificare, webinarii, finantare si sprijin zilnic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri