Bugetul 2019 a fost votat de Parlament. Dancila: Bugetul nu poate sa raspunda tuturor asteptarilor dar este realist

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 a fost adoptat vineri la ora 12.50 de plenul Parlamentului. S-au inregistrat 275 voturi pentru, 122 impotriva si 2 abtineri.

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat bugetul pe anul 2019, cu 275 de voturi pentru si 122 impotriva. Senatorul UDMR Cseke Attila a anuntat ca si formatiunea sa a votat bugetul, precizand ca "este un proiect mult imbunatatit in ultimele saptamani, am avut o colaborare corecta pe acest buget".

La polul opus, liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat ca partidul sau a votat impotriva, pentru ca este un buget nerealist.

In aceasta dimineata, deputatii au votat modificarea Legii privind plafoanele, care prevede marirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%, pentru a sustine financiar cresterea alocatiilor pentru copii.

Printre cele mai importante modificari aduse bugetului in Parlament, se numara cresterea alocatiilor copiilor, diminuarea bugetelor SIE si SRI si suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii cu 295 de milioane de lei pentru implementarea programelor Vitamina D, Panorama si Teste markeri tumorali, bugetele MFP si SPP fiind micsorate.

Citeste si:
CCR a respins contestația Guvernului împotriva dublării alocațiilor
CCR a respins contestația...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii va fi redus bugetul Ministerului Finantelor cu 110 milioane de lei, scrie Ziare.com.

Premierul Viorica Dancila a venit in Parlament pentru a sustine cele doua proiecte. In cadrul discursului, aceasta a declarat ca bugetul s-a bazat pe faptul ca dupa ani de crestere economica neintrerupta Romania are un PIB mai mare si o datorie publica in scadere. De asemenea, in viziunea premierului, proiectul de buget reflecta atat realitatea economica si sociala din Romania, cat si programul politic al aliantei.

"Nu poate sa raspunda tutuiror asteptarilor dar este realist. Am tinut cont de vocea cetatenilor si am construit un buget care sa raspunda nevoilor tuturor. Toti banii europeni ajung in dezvolrarea Romaniei. Ne vom bate pentru acesti bani europeni, pentru ca ne dorim sa fim un stat pe deplin integrat in Europa", a mai precizat Dancila.

Citeste si:
BREAKING NEWS | Klaus Iohannis: Nu e momentul prielnic pentru...
Klaus Iohannis nu va promulga...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri