Romania a inregistrat, in martie, o rata anuala a inflatiei de 4,2%, cea mai mare din Uniunea Europeana (UE) si de trei ori mai mare decat media zonei euro (1,4%), potrivit datelor anuntate, miercuri, de Eurostat.

In 10 aprilie, Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ca rata anuala a inflatiei din Romania, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a crescut in martie la 4,03%, de la 3,83% in februarie, scrie Digi24.ro.

Miercuri, Eurostat a anuntat ca, dupa Romania (4,2%), cele mai mari rate anuale ale inflatiei din UE le-au avut, in martie, Ungaria (3,8%), Olanda (2,9%), Bulgaria (2,8%), Slovacia si Letonia (cate 2,7%).

Totodata, cele mai mici rate anuale ale inflatiei le-au inregistrat Portugalia (0,8%), Grecia (1%), Irlanda, Croatia, Italia, Cipru si Finlanda (cate 1,1%).

In UE, rata anuala a inflatiei a fost de 1,6% in martie, la fel ca cea inregistrata in februarie. In zona euro, rata anuala a inflatiei a scazut la 1,4% in martie, de la 1,5% in februarie.

Sursa foto: Blaj Gabriel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri