Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat miercuri, la Braila, ca valoarea punctului de pensie va creste incepand cu 1 septembrie, de la 1.100, la 1.265, indiferent daca pana la acea data va intra sau nu in vigoare noua Lege a pensiilor, potrivit Agerpres.

"Dintr-o lege cu peste 180 de articole, Curtea Constitutionala a cerut clarificari pe trei alineate, nu le-a declarat neconstitutionale. Respectam deciziile Curtii Constitutionale si, in termenul cel mai scurt, vom reformula acele alineate si vom retrimite legea la presedinte la promulgat. Indiferent daca intra sau nu in vigoare aceasta noua Lege a pensiilor, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie va fi majorata de la 1.100, la 1.265, asa cum este prevazut in OUG 114, pe care unii colegi o vor abrogata, deci nu vor majorarea pensiilor, dar noi o sa o facem, nu o sa-i ascultam si o sa o facem in septembrie", a declarat Budai.

In luna martie, Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat neconstitutionale doua articole din Legea pensiilor, dupa ce PNL si USR au atacat mai multe dispozitii ale acestui act normativ.

Conform deciziei CCR, a fost declarat neconstitutional articolul 25, alineatul 1, care se refera la cine trebuie sa plateasca contributia de asigurari sociale: "Contribuabilii la sistemul public de pensii sunt cei care datoreaza si platesc, dupa caz, contributia de asigurari sociale, conform Codului fiscal".

A fost declarat neconstitutional in Legea pensiilor si articolul 63, care prevede ca "pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) nu au implinit varsta standard de pensionare prevazuta in anexa nr. 5; b) au realizat, la data solicitarii pensiei de invaliditate, stagiul minim de cotizare de 15 ani".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri