Membrii Guvernului, in frunte cu premierul Viorica Dancila, s-au grabit sa dea asigurari pensionarilor ca vor avea pensiile marite de la 1 septembrie, asa cum li s-a promis, desi Legea pensiilor a fost respinsa in Senat. Acestia dau vina pe opozitie pentru respingerea votului, desi chiar numerosi senatori PSD au lipsit in momentul votului. Florin Citu, senator PNL, sustine ca PSD-istii s-au mobilizat si au votat impotriva legii pe care el a initiat-o de eliminare a pensiilor speciale, dar la votul pe Legea pensiilor au “disparut”.

Premierul Viorica Dancila a declarat, imediat dupa votul din Senat, ca Legea pensiilor va trece de Camera Deputatilor. Ea a recunoscut ca multi senatori PDS au lipsit de la vot, dar a acuzat opozitia ca nu a sustinut Legea.

"Aceste lucruri arata in primul rand modul in care abordeaza legea pensiilor Opozitia - una declara, acuza Guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, arata grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astazi au votat impotriva legii pensiilor. Acest dublu standard cred ca nu este unul care sa fie acceptat de pensionari. Vom avea cvorumul necesar si in Camera Deputatilor vom trece legea pensiilor", a declarat Dancila la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.ro.

Intrebata cum comenteaza absenta masiva a senatorilor PSD de la sedinta de plen, Viorica Dancila a aratat ca va face o analiza in acest sens.

"Am sa discut cu ei si am sa vad de ce au lipsit de la Senat astazi. Poate au lipsit justificat sau nejustificat, voi analiza. Dar sa-i vedem in primul rand pe cei care au votat impotriva legii pensiilor. Eu cred ca de la acest punct trebuie sa plecam. Ne-am tinut intotdeauna promisiunile fata de pensionari. Daca nu am putut prin lege, am dat ordonanta de urgenta. Pensionarii, la 1 septembrie, vor avea majorarea punctului de pensii si vom trece legea pensiilor de Camera Deputatilor", a mentionat sefa Guvernului.

Teodorovici: avem in buget banii pentru marirea pensiilor

La randul sau, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, da asigurari ca sumele necesare majorarii pensiilor de la 1 septembrie sunt prinse in bugetul pe anul acesta.

"Noi in acest an, stiti foarte bine, avem prinse sumele necesare astfel incat ceea ce am promis de la l septembrie sa se si intample. Probabil ca in septembrie, cand incepe sesiunea parlamentara, se discuta pe lege si va fi adoptata de Parlament", a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a mentionat ca a fost luat in calcul si impactul bugetar pe care legea il va avea.

Si ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca Legea pensiilor va fi aprobata "cu siguranta" la Camera Deputatilor, insa si acesta da vina pe opozitie si nu pe colegii de partid care au absentat la votul din Senat.

"Observ ca opozitia pune inca o data bete in roate unei legi atat de importante. Eu ii asigur pe romani si pe pensionari ca noi la Camera cu siguranta vom aproba, vom dezbate aceasta lege. (...) Vom corela acele articole cu solicitarile de clarificare de la Curtea Constitutionala", a spus Budai, la sediul PSD.

El a spus ca punctul de pensie va creste de la 1 septembrie, iar pensiile se vor dubla pana in 2020.

Citu: Au avut voturi sa respinga propunerea mea, nu si pentru Legea pensiilor

In schimb, senatorul PNL Florin Citu acuza coalitia PSD-ALDE ca nu au sustinut propria legea a pensiilor.

“Au avut voturi sa respinga proiectul meu de lege care elimina pensiile de serviciu (speciale) dar cand a venit votul pentru legea pensiilor voturile PSD -ALDE au “disparut”. Si-au sabotat propria lege pentru ca si ei stiu ca este o lege proasta si nu au bani sa o implementeze. Sa acuzi opozitia cand ai majoritate in Paralament ... asta inseamna sa fii mafiot”, a scris Florin Citu pe pagina de Facebook.

Senatul a respins, miercuri, in plen, proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. Au fost inregistrate 67 de voturi "pentru" si 22 abtineri, nefiind intrunit numarul minim necesar (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic. Si asta in conditiile in care PSD are 69 de senatori, astfel ca ar fi putut asigura singur numarul necesar de voturi, daca nu s-ar fi absentat major.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri