Aproape un sfert din populatia Romaniei (23%) era ocupata in agricultura in 2018, ceea ce plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana, unde media populatiei ocupate din sectorul agricol era de 4%, potrivit datelor Eurostat.

In randul statelor membre, cea mai ridicata pondere a populatiei ocupate in agricultura se inregistra anul trecut in Romania (23% din totalul angajatilor), Bulgaria (18%), Grecia (11%) si Polonia (10%), in timp ce in domeniul industrial cel mai ridicat procent era in Cehia (37%), Slovacia (32%), Polonia (31%), Slovenia si Romania (ambele cu 30%), scrie Agerpres.

Serviciile reprezinta peste 80% din forta de munca totala in sapte tari: Olanda, Marea Britanie, Belgia, Malta, Franta, Danemarca si Luxemburg.

Trecerea spre sectorul serviciilor este o tendinta care se observa in UE inca din a doua jumatate a secolului XX. In 2018, procentul persoanelor care lucrau servicii din totalul angajatilor era de 74 % in UE, comparativ cu 66% in 2000, in timp ce in industrie procentul a scazut de la 26% in 2000 la 22% in 2018, iar in agricultura s-a injumatatit, de la 8% la 4%. In privinta valorii adaugate, serviciile generau anul trecut 73% din valoarea adaugata totala, industria 25% si agricultura 2%.

Sursa foto: Fotokostic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri