Acord Bulgaria-Romania pentru al treilea pod peste Dunare

Ministrii Transporturilor din Bulgaria, Rossen Zhelyazkov, si Romania, Razvan Cuc, au convenit ca cele doua tari vor elabora un acord interguvernamental privind constructia unui al treilea pod peste Dunare, intre orasele Svishtov si Zimnicea, informeaza BTA, preluat de Agerpres.

Cei doi oficiali au fost de acord sa vina cu o varianta preliminara a acordului pana la finele lunii iulie si sa o propuna spre ratificare Parlamentelor nationale, dupa adoptarea sa de catre guvernele celor doua tari.

Constructia unui al treilea pod peste Dunare este importanta atat pentru Bulgaria si Romania cat si pentru Uniunea Europeana deoarece o astfel de facilitate ar fi parte din reteaua europeana de transport, a apreciat ministrul bulgar al Transporturilor.

Rossen Zhelyazkov a discutat cu Razvan Cuc si despre posibilitatea construirii celui de-al treilea pod peste Dunare printr-o procedura europeana de selectie a unui investitor privat, in conformitate cu Directiva 2014/23/EU a Parlamentului Europeana si a Consiliului din 26 februarie 2014 cu privire la acordarea contractor de concesionare. Cei doi ministrii cred ca trei ani este o perioada fezabila pentru finalizarea podului.

Podul peste Dunare de la Giurgiu-Ruse a fost inaugurat in 1954, iar ultima reparatie capitala a fost efectuata in 1997. In anul 2013 a fost inaugurat podul de la Calafat-Vidin, cel de-al doilea pod de trecere peste Dunare intre Romania si Bulgaria. Distanta dintre cele doua poduri peste Dunare intre Romania si Bulgaria este de 400 de kilometri.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri