Stadiul fizic al lucrarilor la Centura Bacau este deja de 30%, chiar daca perioada de proiectare trebuia sa se incheie pe 24 iulie, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, dupa o vizita de lucru la varianta ocolitoare a municipiului Bacau, parte a Autostrazii Moldovei.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, in urma verificarilor la fata locului, seful de la Transporturi a constatat ca, datorita mobilizarii antreprenorului, lucrarile avanseaza rapid, fapt ce va contribui la finalizarea acestora inainte de termenul contractual.

De cealalta parte, Asociatia Pro Infrastructura spunea in aprilie anul curent ca in cel mai OPTIMIST caz PARTE din centura va fi gata in 2020. "Intr-un scenariu ultra-optimist, segmentul DN2 Sud-DN2 Nord (care contine A7) ar putea fi gata la finalul anului 2020, daca se rezolva la timp birocratia (exproprieri-mamut, relocari utilitati, arheologie) si daca antreprenorul general va pastra constant ritmul de lucru exemplar, cum rar s-a vazut pe santierele din Romania".

"Perioada de proiectare trebuia sa se termine pe 24 iulie. Iata ca noi astazi avem stadiu fizic de executie de 30%. Am spus tot timpul ca vom grabi procedura de implementare a obiectivelor de investitii. La fel s-a intamplat si la Drumul Expres Craiova-Pitesti unde tot acest antreprenor roman are lotul 2 - am fost saptamana aceasta si am decis ca vom ataca in prima faza centura de la Bals - a devansat termenul de proiectare cu sase luni. Daca cineva vrea intr-adevar, se poate. Acest lucru este de felicitat. Imi amintesc ca pe 15 martie cand am fost aici, dupa ce am plecat de pe santier, toata lumea a vuit in presa ca si-a luat Umbrarescu utilajele si a plecat. Iata ca cei care atunci tipau si spuneau ca s-a facut doar de fatada si ca de fapt nu se munceste pot sa vina ei acum si sa spuna daca se munceste sau nu!", a sustinut Cuc.

Totodata, intr-o postare pe propria pagina de Facebook, ministrul a dat asigurari ca se fac toate eforturile pentru ca finantarea necesara sa existe in continuare.

"Am fost astazi pe santierul Centurii Ocolitoare a Municipiului Bacau, parte a Autostrazii Moldova. Sunt extrem de increzator ca lucrurile vor deveni realitate mai repede decat termenul contractual. La fata locului constructorul roman are o mobilizare foarte buna si progresul fizic al lucrarilor este extrem de avansat. Chiar daca perioada de proiectare trebuia sa se incheie pe 24 iulie, Centura Bacaului este realizata in proportie de 30%. De aceea, la nivelul ministerului si al CNAIR, depunem toate eforturile pentru a asigura finantarea necesara si sa nu existe niciun fel de obstacol administrativ. Investitiile in infrastructura sunt o prioritate pentru Guvernul PSD, iar antreprenorii seriosi pot sa confirme oricand acest lucru. Atat timp cat un antreprenor isi respecta angajamentele, din punctul de vedere al termenelor si al standardelor de calitate, va avea in noi un partener. Am spus tot timpul ca vom grabi procedura de implementare a investitiei si aici avem un astfel de exemplu. Daca cineva vrea sa munceasca, se poate!", a notat Razvan Cuc.

Centura Bacau va avea o lungime de aproape 31 de kilometri dintre care 16 kilometri vor fi cu profil de autostrada. Lucrarile au inceput pe data de 8 martie 2019 si ar urma sa se finalizeze in 30 de luni, potrivit contractului. Valoarea proiectului este de 142 milioane euro plus TVA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri