Guvernul nu va adopta, joi, Ordonanta privind taxa pe zahar, cresterea accizei la tigari sau diminuarea numarului de secretari de stat. Consiliul Economic si Social (CES) a intors proiectul la Ministerul Finantelor din lipsa de avize. Va intra in sedinta de Guvern doar rectificarea bugetara, scrie hotnews.ro.

"Nu o sa mai intre astazi in sedinta de Guvern. O sa fie o discutie mai detaliata. Am vazut fel de fel de informatii nejustificate. Ma refer si la acciza pe tutun. Scrisoarea Comisiei Europene spune foarte clar ca cel tarziu 1 ianuarie 2020 este obligatia de aplicare a acestei armonizari. Este o dorinta de a duce in derizoriu, de a duce informatii incorecte. O sa comunicam mai bine, mai clar, cu documente din partea Comisiei Europene", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Referindu-se la taxa pe zahar, el a spus ca este solicitarea Ministerului Sanatatii.

"Apropo de zahar, nu Ministerul Finantelor este cel care aplica. Este solicitarea din partea Ministerului Sanatatii, fundamentare studii comparative la nivel european. Am auzit dimineata un comentator de ocazie. Spunea ca incurajam consumul de alcool. Daca intreaga Europa aplica o astfeld e politica de taxare, de impozitare ridicata pe zona de bauturi, inseamna ca Europa incurajeaza consumul de alcool? Ducem in derizoriu orice fel de astfeld e discutie care la nivel european si mondial au logica", a afirmat el.

Ministerul Finantelor Publice a publicat, la inceputul acestei saptamani, un proiect de Ordonanta prin care se introduce taxa pe zahar si creste acciza la tigarete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri