Guvernul va discuta la inceputul saptamanii viitoare un proiect de act normativ care prevede si introducerea unei taxe pe zaharul din bauturile racoritoare, au declarat surse guvernamentale, citate de Digi 24.

Taxa ar urma sa fie introdusa din septembrie si ar mari pretul litrului de bautura racoritoare cu circa 1 leu. Masura face parte dintr-un pachet de masuri care mai prevede cresterea accizelor la tutun, reduceri ale personalului bugetar sau eliminarea unor sporuri de care beneficiaza functionarii.

Masura este initiativa Ministerului Sanatatii si este aplicata de Ministerul Finantelor.

Bauturile cu un continut de zahar intre 5 si 8 grame la 100 de mililitri vor avea o acciza de 0,8 lei pe litru.

Bauturile cu un continut de peste 8 grame la 100 de mililitri de produs vor fi taxate cu 1 leu pe litru.

Acciza va fi datorata de producatori, importatori sau cei care achizitioneaza intracomunitar, dar cel mai probabil se va reflecta si in pretul la raft.

Pentru cele circa 4 luni de aplicare de anul acesta, septembrie-decembrie, impactul la bugetul statului este de 320 milioane lei.

Autoritatile estimeaza la circa 80 de litri pe roman consumul mediu anual de bauturi racoritoare cu continut ridicat de zahar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri