Ministrul Finantelor, presedinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici a declarat, duminica, ca propune sa le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care acestia ar trebui sa o primeasca la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor, afirmând ca pensionarii merita sa fie tratati cu respect, noteaza Agerpres.

"Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii -n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideţi să facem aşa, fiecare dintre dumneavoastră aşteptaţi o recalculare, pensionarii, în general, aşteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la ... va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aştept până în 2021 şi dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci. Dar să primiţi din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi", a afirmat Teodorovici, la Conferinţa Organizaţiei Pensionarilor din partid, care are loc la Centrul Expoziţional Mamaia.

El a adăugat că din partea sa, ca ministru al Finanţelor, nu va fi decât un aviz favorabil pentru o astfel de idee. "Avem o obligaţie faţă de dumneavoastră care aţi muncit. Noi avem ce avem pentru că dumneavoastă aţi muncit. Şi hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastră. Înainte de '89 lucram cu toţii, banii la grămadă şi statul făcea investiţii, dar lumea uită, tinerii uită şi pe lângă dumneavoastră nu trec cu respectul cuvenit", a mai adăugat Teodorovici.

Valoarea punctului de pensie creşte începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei. Legea pensiilor adoptată în luna iunie în Parlament prevede majorarea pensiilor până o la o dublare efectivă a acestora în 2022, raportată la valorile de la începutul acestui an.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri