In ceea ce priveste numarul salariatilor din sectorul public, ministrul Finantelor a declarat ca acesta "este mult prea mare. Ceea ce este si mai grav e ca mai multi controleaza decat muncesc".

Legat de procesul debirocratizarii, Teodorovici a precizat ca anul acesta trebuie definitivata reforma in zona administratiei fiscale.

Ministrul Finantelor a mai declarat ca pensiile "vor creste asa cum s-a promis", adaugand ca nu "va scadea nicio pensie". "Vor fi corectate erorile. Trebuie facut acest lucru, daca nu vrem sa avem probleme in anii care urmeaza. Oamenii vor primi ceea ce merita sa primeasca. Pensiile nu vor scadea", a mai spus Teodorovici.

Referitor la trecerea contributiilor de la angajator la angajat, ministru a spus ca, astfel, scade deficitul la fondul de pensii. "Deficitul la pensii se corecteaza cu transferul contributiilor. Este un principiu corect ca pensiile mici sa creasca. Oamenii acestia au muncit pentru noi toti, trebuie sa aiba o pensie corecta pentru cat au contribuit", a completat ministrul.

Ministrul Finantelor confirma...
Citeste si: Teodorovici confirma ca salariul minim nu va creste de la 1 noiembrie

"Astazi am corectat pentru cele patru categorii, IT, sezonieri, persoane cu dizabilitati si cei din cercetare, sa nu piarda bani la salariu. Principiul este unitar pentru part-time. Cei in aceasta situatie, fara acele exceptii, contribuie pentru cat primesc, iar diferenta revine angajatorului. Spunem noi ca este o abordare corecta, nu puteam lasa acele persoane poate chiar sa vina de acasa cu acele sume pentru a-si respecta obligatiile fata de stat", a spus ministrul despre contractele part-time.

In ceea ce priveste Fondul Suveran de Dezvoltare, ministrul a declarat "ca va fi. De acolo vor fi finantate proiectele care vor aduce plus valoare. Acest fond va fi in primul rand guvernat transparent, apolitic si nu directionat catre anumite proiecte, ci doar catre cele care aduc plus valoare".

Legat de Formularul 600, ministrul a spus ca luna aceasta va fi definitivat si va fi lansat in dezbatere publica. "Se opreste aceasta depunere. In februarie definitivam mecanismul, il prezentam public, il dezbatem. O depunere si o plata in timpul unui an. Nu se va merge pe realizat, ci pe o suma estimata de cel care este vizat. Cei care au depus, nu trebuie sa o mai faca. Doar daca considera ca sumele din formulare lor nu sunt la fel cu estimarile lor", a explicat ministrul Finantelor Publice.

PNL, motiuni impotriva...
Citeste si: PNL, motiuni impotriva ministrilor Finantelor si Educatiei