Ministrul Finantelor vrea sa elimine "lista rusinii" si poprirea conturilor

Ministrul Finantelor anunta noi facilitati pentru rau-platnici. Eugen Teodorovici a declarat ca poprirea conturilor pentru persoanele fizice dispare pana la finalul anului iar “lista rusinii” nu se mai publica. El a spus ca mai are si alte masuri pregatite, dar nu le-a publicat, inca, pentru ca ”sunt multi oameni invidiosi pe lucrurile care se fac in sistem”.

"Nu te poti uita in ochii unui roman simplu care n-are niciun fel de instrument de aparare. O sa vedeti ca o sa dispara aceasta abordare agresiva din partea statului pana la finele anului. Poprirea aceasta dispare. Nu o sa mai gaseasca romanul un cont blocat pe neasteptate - pleaca intr-o excursie in afara tarii (romanul simplu care nu isi permite nici o vacanta in tara -n.r.) si se trezeste ca nu poate sa-si acceseze niciun fel de cont pentru ca pentru o suma minora a blocat cineva toate conturile", a spus Teodorovici la Antena 3.
De asemenea, ministrul Finantelor vrea sa elimine si lista cu datornicii persoane fizice publicata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), precizand ca aceasta "lista a rusinii" este o "masura comunista care induce ura intre semeni".

"Lista rusinii o vom elimina. Este o masura comunista, induce ura intre semeni. Nu trebuie sa punem o lista a rusinii pe gard. Ce ma intereseaza pe mine daca vecinul meu are datorii? Este treaba autoritatilor. La firme, da, sunt de acord sa fie publicata", a precizat ministrul, el insusi figurand pe aceasta lista la un moment dat.

Teodorovici a subliniat ca a pregatit mai multe reforme in sistem, dar nu le-a publicat pentru ca ”sunt multi oameni invidiosi pe lucrurile care se fac in sistem”. ”Sper ca romanii sa simta schimbarile zi de zi, nu ca le spun eu la televizor”, a spus ministrul.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri