Ministrul Finantelor anunta noi facilitati pentru rau-platnici. Eugen Teodorovici a declarat ca poprirea conturilor pentru persoanele fizice dispare pana la finalul anului iar “lista rusinii” nu se mai publica. El a spus ca mai are si alte masuri pregatite, dar nu le-a publicat, inca, pentru ca ”sunt multi oameni invidiosi pe lucrurile care se fac in sistem”.

"Nu te poti uita in ochii unui roman simplu care n-are niciun fel de instrument de aparare. O sa vedeti ca o sa dispara aceasta abordare agresiva din partea statului pana la finele anului. Poprirea aceasta dispare. Nu o sa mai gaseasca romanul un cont blocat pe neasteptate - pleaca intr-o excursie in afara tarii (romanul simplu care nu isi permite nici o vacanta in tara -n.r.) si se trezeste ca nu poate sa-si acceseze niciun fel de cont pentru ca pentru o suma minora a blocat cineva toate conturile", a spus Teodorovici la Antena 3.
De asemenea, ministrul Finantelor vrea sa elimine si lista cu datornicii persoane fizice publicata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), precizand ca aceasta "lista a rusinii" este o "masura comunista care induce ura intre semeni".

"Lista rusinii o vom elimina. Este o masura comunista, induce ura intre semeni. Nu trebuie sa punem o lista a rusinii pe gard. Ce ma intereseaza pe mine daca vecinul meu are datorii? Este treaba autoritatilor. La firme, da, sunt de acord sa fie publicata", a precizat ministrul, el insusi figurand pe aceasta lista la un moment dat.

Teodorovici a subliniat ca a pregatit mai multe reforme in sistem, dar nu le-a publicat pentru ca ”sunt multi oameni invidiosi pe lucrurile care se fac in sistem”. ”Sper ca romanii sa simta schimbarile zi de zi, nu ca le spun eu la televizor”, a spus ministrul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri