Deficitul comercial a ajuns la aproape zece miliarde de euro, dupa primele sapte luni ale anului. Este cu doua miliarde euro mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

Importurile Romaniei au crescut cu 5,8%, iar exporturile cu 2,1% in primele sapte luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2018, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica si citate de Biziday. Exporturile au insumat 40,7 miliarde euro, iar importurile au fost de 50,2 miliarde euro.

Astfel, deficitul balantei comerciale a urcat la aproximativ 10 miliarde de euro, cu circa doua miliarde de euro mai mult decat in primele sapte luni din 2018.

In perioada mentionata, ponderi importante in structura exporturilor si importurilor sunt detinute de grupele de produse: masini si echipamente de transport (48% la export si 37,2% la import) si alte produse manufacturate (32,2% la export si respectiv 30,4% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri in primele sapte luni din 2019 a fost de 31,4 de miliarde de euro la expedieri si de 37,5 de miliarde euro la introduceri, reprezentand 77,1% din total exporturi si 74,7% din total importuri.

Valoarea schimburilor extra-UE28 de bunuri in primele sapte luni din 2019 a fost de 9,3 miliarde de euro la exporturi si de 12,7 de miliarde euro la importuri, reprezentand 22,9% din total exporturi si 25,3% din total importuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri